lära-sig-engelska-med-spel

10 spel för att lära sig engelska med spel på det roliga sättet

Vill du veta en hemlighet?

Spel är inte bara för barn.  

Vill du veta en annan hemlighet?

Spel är faktiskt ett effektivt lärande verktyg och vuxna kan lära sig engelska med spel för att förbättra sitt språk.

Och det finns så många där ute!

Från brädspel till datorspel, det finns något för alla som har kvar barnasinnet.

Så är du redo för att få veta hur man kan lära sig engelska med spel och bli flytande på det roliga sättet?

Nu kör vi!

Kan man verkligen lära sig engelska med spel?

Att ha kul medan du lär dig engelska är en beprövad metod som fungerar. Här är varför:

  • Spel lär dig en hel rad olika språkfärdigheter. Som du kommer se nedan, kan du använda spel för att öva på att skriva, tala och lyssna på engelska.
  • Spel låter dig lära utanför ett traditionellt klassrum. Lärande är inte begränsat till klassrummet. Om du inte kan skriva upp dig på en formell engelsk kurs, försök använda spel för att förbättra din flytande engelska hemma.

Även om du redan tar en engelska kurs, är spel ett roligt, effektivt tillskott till dina lektioner.

  • Lagspel uppmuntrar konversationer och stärker självförtroendet. Om du kan, försök spela lagspel (vi kommer ge dig flera idéer nedan). Det här kommer ge dig chansen att öva på din engelska konversation i en rolig och avstressande miljö.
  • Du kan spela engelska spel var som helst. Spel för språkinlärning kan spelas på internet, hemma, på caféer eller på en fest. Möjligheterna för lärande i engelska är oändliga.

10 spel att använda för att lära sig engelska med spel

Nu vet du att spel kan hjälpa dig att förbättra din engelska.  Men var ska du börja? Vi har samlat en lista på 10 favoriter när det kommer till spel för engelska lärande.

Så är du redo att spela?

Datorspel för att lära sig engelska med spel

Datorspel är ett bra sätt att öva på att lyssna till och skriva engelska. Den bästa delen är att dessa spel kan spelas från bekvämligheten av ditt egna hem.

Det finns oräkneliga engelska spel på internet för att lära dig språket. Du kan hitta ett spel för vilken nivå du än befinner dig via internet.

ABC Countdown

lära-sig-engelska-med-spel

ABC Countdown är den perfekta platsen att starta på. Spelets upplägg är enkelt: klicka på varje ord i det engelska alfabetet, i ordning, före tiden rinner ut.

Men när den snabba musiken spelar i bakgrunden och sekunderna går, kan du inse att detta är mer utmanande än det först verkade.

Det här spelet kommer hjälpa dig att komma ihåg det engelska alfabetet. Efter att par rundor med det här spelet, börjar du lära dig det engelska alfabetet från A till Z. Snart bemästrar du spelet och känner dig redo att gå vidare till någonting mer utmanande.

FluentU

lära-sig-engelska-med-spel

FluentU har en unik twist på spel för engelska lärande. Det är på grund av att FluentU skapar språkinlärningsspel från autentiska, underhållande engelska videos, som filmtrailers, musikvideos, inspirerande tal och mer.

Efter att du har tittat på en video på FluentU, kommer du kunna spela ordspel som hangman, fill-in-the-blank, et.c. för att lära dig vokabulären från videon. Du får också flashcards med minnesvärda bilder för att försäkra dig om att du förstår vokabulären. Kika även in Android appen! Eller IOS appen!

Du får poäng för varje fråga du svarar rätt på och du tjänar “coins” eller mynt för varje dag i rad som du övar med FluentU.

Och ännu bättre, FluentU försäkrar dig om att du lär medan du tittar på videon. Det finns interaktiva undertexter—klicka på alla ord du inte känner igen och FluentU kommer automatiska pausa videon för att visa dig en kontextuell definition.

Dessa videos är organiserade efter genre och inlärningsnivå, så du kan enkelt hitta de som passar dig. För att göra upplevelsen mer personlig kommer FluentU föreslå nya videos baserat på vad du redan tittat på. Det är ett bra sätt att öva på engelska medan du hör hur modersmålstalande verkligen använder språket—utan att ens känna som att du faktiskt studerar!

Word Whomp

lära-sig-engelska-med-spel

Word Whomp låter dig öva på din engelska i skrift och stavning. I det här spelet ges du sex bokstäver och du behöver bestämma hur många ord som kan stavas med de bokstäverna.

Du har två och en halv minut på dig att komma på alla ord. Men om du gissar för många inkorrekta ord, tar spelet slut.

Det här spelet kan vara utmanande för nya språkstuderande. Men med lite övning, kan det här vara ett roligt sätt att förbättra din engelska vokabulär. Du övar på att snabbt komma på ord—en förmåga som är väldigt användbar i engelska konversationer i verkliga livet. En bra rekommendation när man vill lära sig engelska med spel!

Greek to Me

lära-sig-engelska-med-spel

Greek to Me erbjuder dig chansen att lära dig mer om engelska ordstammar (orden eller orddelarna, vanligtvis från grekiska eller latin, som de engelska orden skapades från). Du tävlar med olympiska spelen-liknande spel medan du svarar på flervals frågor.

För varje fråga, visas du en ordstam såväl som ett engelskt ord med den ordstammen. Du behöver gissa betydelsen av varje engelskt ord.

När du är klar med spelet, kommer du börja känna igen vanliga ordstammar. Det här är hjälpsamt eftersom du inte bara lär dig orden från spelet, men också börjar förstå andra ord med samma ordstam—även om du inte specifikt studerat dem.

Brädspel

Brädspel ger dig chansen att spela med andra engelska studerande. Det här kan göra lärande mer motiverande och låter dig också öva på din konversationsförmåga på engelska.

Boggle

Boggle är ett roligt spel att spela ensam eller med en grupp vänner. Målet är att skapa ord genom att knyta samma bokstäver på Boggle brädet.

Skaka först brädet och visa upp de blandade bokstäverna. Ställ timer och skriv sedan ner alla engelska ord du kan skapa från bokstäverna på brädet.

I det traditionella spelet kan ord bara formas av att knyta samma bokstäver som är bredvid varandra. Men för att öva i större utsträckning, kan du böja reglerna och använda vilka bokstäver som helst på brädet för att göra dina engelska ord.

Det här spelet är ett unikt sätt att öva på att känna igen och skriva engelska ord.

Bananagrams

Precis som med ett korsordspussel är Bananagrams ett annat spel som låter dig öva på att stava engelska ord.

Detta spel innefattar flera människor. Varje spelare tar en viss mängd av bokstavsbrickor.  Börja använd dessa bokstäver för att bygga sammankopplade ord. När du väl använt alla dina bokstäver, skrik “peel!” Varje spelare måste nu ta en till bricka från högen.

Detta spel låter dig öva på att läsa, stava och skriva engelska ord. Det är enkelt att spela på caféer eller restauranger, och man kan alltså lära sig engelska med spel när man är ute och far!

För att lära dig en specifik typ av vokabulär, kan du sätta parameters (begränsningar) på ditt spel. Till exempel, överväg att sätta ett tema, såsom mat eller djur, och enbart bygga ord som passar i det temat.

Rewordable

Rewordable är ett kortspel som hjälper dig lära dig att känna igen och stava engelska ord. Det finns 120 kort i ett set som alla innehåller en bokstav eller bokstavskombination. Du använder korten i din hand för att stava ord.

Under spelet, kan du stjäla eller bygga från andra spelares ord.

Det här spelet kan verka utmanande,  men efter att ha spelat ett par rundor kommer du börja förstå hur du spelar. Det här kan vara ett snabbt sätt att förbättra ditt språk och expandera din engelska vokabulär.

“In-person” spel

In-person games är en annan möjlighet för att lära sig engelska med spel, vilket ger dig chansen att förbättra din konversationsförmåga på engelska.

20 Questions

Det här är ett klassiskt spel för alla inlärningsnivåer.

För att spela detta spel, tänker en spelare på ett ord. Sedan turas de andra spelarna om att ställa “yes” eller “no” frågor för att bestämma vilket ord den första spelaren tänker på.

För att göra det enklare, kan du begränsa orden till specifika kategorier, såsom färger eller länder.

Det här är ett roligt partyspel som hjälper dig att öva engelsk vokabulär såväl som att formera frågor på engelska. 

Fishbowl

Fishbowl är ett annat perfekt partyspel. Det här spelet låter dig öva på att skriva, läsa och tala engelska. Du behöver en stor grupp för att spela det här spelet.

Till att börja med skriver alla ner tre enkla engelska ord. Därefter kastar ni ner alla ord i en skål.

Spelet består av tre rundor. Under första rundan, turas spelare om att ta upp ett ord från skålen och beskriver ordet till sina lagkamrater, som måste gissa ordet. Efter en minut tar rundan slut. Räkna hur många ord ditt lag gissat korrekt.

I nästa runda ska du använda charades (tysta gester) för att få dina lagkamrater att gissa ordet.

För den sista rundan får du använda bara ett ord för att hjälpa dina lagkamrater att gissa ordet.

Det här är ett underhållande spel som nästan får dig att glömma att du övar på ett nytt språk.

Telephone

För att spela telephone kan du samla en grupp ivriga engelska studerande. Alla sitter tyst i en linje. Den första personen tänker på en engelsk fras och viskar den till personen som sitter bredvid.

Sedan viskar den personen frasen till nästa person. Det här fortsätter tills frasen når den sista personen.

Den sista personen repeterar frasen och alla säger hur mycket det ändrades från början av linjen.

Det här spelet låter dig öva på att lyssna och tala på engelska. Det är ett annat roligt spel att spela på ett språkinlärningsparty.

 

Så är du redo att spela din väg till ett flytande språk? Sätt på din dator eller stå värd för ett språkinlärningsparty. Att lära sig engelska med spel har aldrig varit enklare och det finns så många olika spel du kan använda för att förbättra dina kunskaper. Ha så kul!


Stephanie Brown är en New York City-baserad frilansskribent. Du kan hitta henne på The Adventuring Millennial.

Enter your e-mail address to get your free PDF!

We hate SPAM and promise to keep your email address safe

Close