lara-sig-engelska-app-2

6 engelska tal-appar som får dig att prata på nolltid

Din telefon är nu din nyaste konversationskompis.

Du behöver inte ens någon att ringa.

Allt du behöver är kraftfulla engelsktalande appar för att lära dig perfekt uttal, naturliga rytmer och allting annat för att prata självsäkert.

Kombinerat med andra engelska inlärningsstrategier kan dessa appar vara bra verktyg för att lära sig att tala engelska flytande.

Vi har hittat sex av de mest unika, innovativa engelsktalande apparna där ute. De kommer vara den pratsamma digitala kompanjonen du behöver för att utveckla din accent och för att prata mer naturligt.

Så ta tag i din favoritapparat och låt oss börja prata, nu ska vi hitta en lära sig engelska app!

Hur användningen av appar kan hjälpa engelska studerande

-Ok, jag förstår, appar är jättebra. Men varför ska jag använda appar när det finns så många andra metoder för att lära sig?

  • Frihet att lära dig var du än är, när du vill: Du kan lära dig det när det passar dig och skapa ett program som passar dina behov. Du kan exempelvis öva i sängen före du sover genom att använda dessa appar. Eller så kan du öva medan du reser och använda den tråkiga tiden på ett flygplan och se den flyga iväg när du lär dig!

Du kan uppenbarligen lära dig engelska på det här sättet med en bok också, men med en app behöver du inte bära någonting annat än din favoritapparat.

  • Ökad produktivitet: En engelsktalande app är alltid med dig. Ibland slösar du tid medan du väntar på ett möte eller när du pendlar, men genom att använda en app har du chansen att investera den tiden på ett mer produktivt sätt: granska, lära och leka.
  • Roligt och motiverande: Ja! Du kan lära dig medan du har kul. Dessa appar låter dig spela spel och klara av övningar medan du lär dig ett språk.

Dessutom gör det roliga inslaget i engelska appar att du håller dig motiverad att öva. Många av dem håller också koll på dina framsteg, vilket ytterligare kan främja motivationen.

  • Prisvärdhet: Den kanske största fördelen av engelsktalande appar är att de är prisvärda—ibland gratis! Det finns många appar som erbjuder gratis aktiviteter och resurser för att prata engelska.

Vi har valt ut några av de bästa till dig.

6 engelska tal-appar som får dig att prata på nolltid

ELSA

Webbsida/iOS/Android

Kostnad: Gratis; ELSA Pro prenumerationer tillgängliga för $2.50/månad och uppåt.

Före du börjar prata engelska, behöver du fokusera på ditt uttal. ELSA—vilket står för English Language Speech Assistant—är en interaktiv tal-app som hjälper dig prata engelska bättre genom att putsa på ditt uttal.

När du börjar frågar ELSA om ditt modersmål för att få en inblick i hur ditt engelska uttal kan vara. Sedan presenterar den dig för ett par vanliga fraser och ord, och lyssnar på ditt egna uttal av dem.

När det är gjort börjar ELSA lära dig specifika stavelser och ljud som du har problem med.

ELSA’s program är designat av experter inom kommunikation och tal coachning. Appen är gratis att ladda ned och du kan titta på den och hur den ser ut i videon nedan.

Nativox

Webbsida/Android

Kostnad: 12.99 euro; gratis provperiod tillgänglig

Nativox gör anspråk på att vara den första metoden som lär ut engelska baserat på att förbättra intonationen (ljudnivå/kadens).

Som vilket språk som helst har engelska inte bara sitt egna ljud men också sina egna intonationsmönster. Nativox fokuserar på att hjälpa användare visualisera och förstå amerikansk engelsk intonation för att förbättra förmågan att prata.

När du använder Nativox tar du in du först med öron och ögon — du kommer kunna se en melodisk linje över intonationsmönstren. Dessa är speciellt designade för att du ska se vilken del som har ett starkare uttal och vilken som har ett svagare.

Sedan kommer du kunna repetera fraser och spela in dig själv när du imiterar uttalet och intonationen tills du blir bra på det. Precis som vi lärde oss när vi var barn.

Slutligen kommer du lyssna på dig själv medan du tar reda på betydelsen av vad du säger. Nativox är designat så att du kan lära dig hur du säger någonting under tiden som du lär dig vad det betyder. På det sättet är din hjärna fri att fokusera på att tala, snarare än grammatik eller vokabulär.

FluentU

Webbsida/iOS/Android 

Kostnad: $10 till $20 per månad; gratis testperiod tillgänglig

Om du föredrar audiovisuellt lärande och vill lära dig tala engelska under tiden du har kul, är FluentU den rätta vägen att gå.

FluentU använder engagerande, autentiska engelska videor—såsom populära tv-serier, nyheter och roliga Youtube klipp—för att ge dig underhållande erfarenheter i engelska tal. Varje video har interaktiva bildtexter som erbjuder definitioner och uttal för ord du inte känner igen.

Det betyder att du inte bara kommer lära dig engelska naturligt, du kommer också prata engelska som modersmålstalare gör det.

Vad jag gillar mest med FluentU appen är chansen att hålla koll på mina framsteg medan jag lär mig, liksom rekommendationerna den ger baserat på vad jag lär mig. Ingen kommer ha samma upplevelse, även om de lär med samma videos.

Converse

Webbsida/iOS

Kostnad: Gratis

Okej, okej. Converse är inte tekniskt sett en app för att lära sig engelska. Men det ger dig möjligheten att höra och imitera korrekt engelskt uttal av alla möjliga ord och fraser.

Hur? Converse förvandlar bokstavligen din iPhone till en tal översättningsapparat.  Du bara knackar på skärmen och sen släpper för att den ska översätta.

“Men hur kommer jag lära mig? Converse kommer sköta allt engelska prat åt mig!”

Har du någonsin försökt prata engelska på egen hand, men var inte säker på att du gjorde det rätt eftersom de inte fanns någon där som kunde korrigera dina misstag?

Converse kan hjälpa.

Du kan förhindra många generande och frustrerande tillfällen med Converse. När du är osäker på hur du ska uttala någonting, kan du bara översätta, lyssna och sedan imitera Converse uttal.

Utöver att ge ett par tips på hur du kan förbättra ditt uttal, kommer Converse hjälpa dig bli mer bekväm med att prata engelska. Du kommer vara självsäker i att tala korrekt och låta mer naturlig, eftersom du lyssnat och övat innan!

Apps4Speaking

Webbsida/Android

Kostnad: Gratis; har köpalternativ i appen

Saknar du att ha en engelsktalande kompanjon? Då är den här appen perfekt för dig.

Du kan hålla en interaktiv konversation med en videokaraktär så du kan arbeta på din engelska talförmåga även om du inte har någon att öva med.

Först lyssnar du på en dialog i en video så många gånger du behöver. Du kommer få se bilder som kan länkas samman med betydelser av orden. På det sättet kan du fokusera på att prata istället för att läsa en text.

Sedan kan du läsa dialogerna för att bättra förstå dem innan du börjar prata. Slutligen får du spela en av karaktärernas roller i videon och kasta dig in i konversationen.

Appen kombinerar de senaste teknologierna för igenkänning av tal med videos så du kan prata med karaktärerna precis som i en riktig konversation. Vad jag älskar mest med den här appen är den kontinuerliga feedback du får —allt eftersom du kommer längre får du poäng baserat på din prestation, precis som i ett videospel!

TalkEnglish

Webbsida/iOS/Android

Kostnad: Gratis; 1.99$ för att ta bort annonser; 4.99$ för nedkopplat läge

Om du är i stort behov av engelska konversationer, kan denna app vara det du letar efter.

Den kommer med över hundra lektioner—inklusive lyssningsövningar, frågesporter och övning i konversation—designad för att förbättra dina dagliga konversationsförmågor med ett enkelt och produktivt bemötande.

Den här appen är fantastisk på att göra inlärningsprocessen i engelska till något mer hanterbart. Du kan förbättra din förmåga i att prata varje gång du är med din mobil.

Anledningen till att jag älskar den här appen är för att den kommer med en inspelningsfunktion. Du kan granska inspelningarna, lyssna och jämföra dig själv med de rätta svaren, så du kan förbättra dig efter varje lektion! Denna kontinuerliga granskning och utvärdering är essentiell för stadig förbättring.

 

Så där har du det. Sex riktiga bra mobila appar som kan guida dig till engelska konversationsförmågor.

Att använda mobila appar är ett kul och effektivt sätt att lära dig engelska på. De är tillgängliga, bekväma och —viktigast av allt—njutbara och motiverande. Dessa olika appar kommer få dig att prata på ingen tid alls på en nivå du känner dig bekväm med.

Enter your e-mail address to get your free PDF!

We hate SPAM and promise to keep your email address safe

Close