lära-sig-engelska-app

8 bästa appar för att lära sig engelska för engelskastuderande och ESL studenter

Lär du dig engelska nu?

Har du en smartphone?

Fantastiskt!

Du kan lära dig engelska “on the go” (medan du förflyttar dig) på många olika sätt.

Du kan exempelvis lära dig med engelsk musik, youtube kanaler och podcasts för engelska studenter.

Och låt oss inte glömma bort—mobila appar.

Med dessa appar för att lära sig engelska, är det nästan som att spela ett spel — inga mer tråkiga vokabulär och grammatik övningar!

Så du kanske tänker, “…vilka appar ska jag börja med?”

Oroa dig inte. Vi har samlat 8 bästa appar för att lära sig engelska här, en del är till och med gratis.

Låt oss börja.

8 bra appar för att lära sig engelska med

FluentU

best english apps

Webbsida / iOS / Android

Kostnad: Gratis version eller $8 – $18 per månad, $80 – $180 per år

FluentU är väldigt unik bland apparna på den här listan.

FluentU tar riktiga videos som musikvideos, reklamer, nyheter, och inspirerande föreläsningar och förvandlar dem till en engelskalektion. Till skillnad från traditionella appar, använder FluentU ett naturligt bemötande som hjälper dig att komma in i det engelska språket och kulturen över tid. Du kommer lära dig engelska som det talas i verkliga livet.

FluentU har ett stort utbud av engagerande videos–områden som populära talkshows, musikvideor och roliga reklamer som du kan se här:

best English apps

FluentU har sannolikt allt du kan tänkas vilja titta på.

FluentU gör det riktigt enkelt att se engelska videos. Det finns interaktiva bildtexter, vilket betyder att du kan peka på alla ord och få upp en bild, definition och användbara exempel.

best English apps

FluentU låter dig ta del av engagerande innehåll med världskändisar.

När du exempelvis knackar till på ordet “brought,” ser du detta:

best English apps

FluentU låter dig knacka för att kolla upp ord.

Lär dig hela vokabulären i vilken video som helst med olika ordlekar. Dra vänster eller höger för att se fler exempel till ordet du lär dig.

best English apps

FluentU hjälper dig att lära med användbara frågor och ett flertal exempel. Läs mer.

Den bästa delen är att FluentU håller koll på ordförrådet du lär dig, den rekommenderar exempel och videos baserat på de ord du redan lärt dig. Varje språkstuderande har en genuint personlig upplevelse, även om de lär sig från samma video.

Du kan börja använda FluentU på webbsidan på din dator eller tablet eller ännu bättre, genom att ladda ner appen från iTunes store.

FluentU rekommenderas starkt för människor som lär sig bäst genom ljud och bild och vill lära sig engelska med kul innehåll.

Rosetta Stone

Website /Rosetta Stone iOS / Android

Pris: Gratis (för ett testkonto)

Beskrivning

Om du sökt på internet efter engelska resurser förut, har du kanske redan hört talas Rosetta Stone.

Rosetta Stone är förmodligen den mest kända metoden för att lära sig språk.

Det är också en väldigt unik metod jämfört med andra.

Vanligtvis lär du dig via en engelska app som ger förklaringar på ditt egna språk. Till exempel, om du är fransk, kommer du se franska förklaringar till engelsk grammatik, eller franska översättningar av engelska ord.

Men Rosetta Stone gör inte det—det lär dig engelska med engelska.

Så hur gör Rosetta Stone det?

Rosetta Stone har designat övningar för att hjälpa dig lära dig grundläggande ord, före du formar fraser och längre meningar.

Du kan exempelvis lära dig de engelska orden “man”, “kvinna”, “park” genom bilder. I nästa steg, kan Rosetta Stone försöka lära dig “En man och en kvinna sitter i parken”. Du kanske inte vet vad “sitter” betyder, men du kan förmodligen gissa dig till det.

Genom att använda den här metoden klarar Rosetta Stone av att lära dig många nya engelska ord och fraser utan att använda ditt egna språk. Det är en väldigt uppslukande metod.

Jag skulle rekommendera den här sidan om du vill testa att lära dig engelska utan att förlita dig på ditt egna språk.

MindSnacks

iOSMindSnacks English

Pris: $4.99

Beskrivning

MindSnacks är känd för sitt roliga och enkla gränssnitt, och är vårt tredje alternativ över appar att lära sig engelska med.

För det engelska språket kan du nu expandera ditt ordförråd genom SAT Vocabulary apps.

Generellt sett så är det viktigt att titta på SAT Vocabulary listan, om du försöker få ett högt så kallat SAT score. Men det kan bli en aning långtråkigt ibland eftersom det är som att studera en engelsk ordbok.

MindSnacks hjälper till att göra den här processen roligare.

Istället för att studera oändliga ordlistor har du nu roliga spel som kan hjälpa dig att lära dig nya engelska ord. Att lära sig en ny vokabulär är enklare om du är motiverad —och MindSnacks gör det roligare.

Det finns nio mini-spel inuti MindSnacks appen. Varje spel är designat för att du ska bemästra engelska ord på ett särskilt sätt.

Det finns till exempel ett spel med massor av ballonger — det finns röda och blå ballonger.

Sen kanske du har tre blå ballonger med orden “glorify”, “ludicrous”, “abstruse”, och tre röda ballonger  med orden “absurd”, “praise”, “hard to understand”. Varje ord på den blå ballongen betyder någonting liknande som ett ord på den röda ballongen.

Du skulle matcha dem såhär—“glorify – praise”, “ludicrous – absurd”, “abstruse – hard to understand”. Det här spelet är alltså designat för att du ska lära dig nya ord.

I ett annat spel behöver du fylla i gapen mellan två ord.

Till exempel, “I failed the fitness test by not completing the mile within time ____.” Du ges ett val mellan “constraints” och “digression.” Genom att använda det du lärt dig i andra spel, väljer du“constraint”. Det här spelet är designat för att lära dig hur ett ord används korrekt—eller dess kontext.

En smidig engelska app som gör lärandeprocessen rolig—Jag rekommenderar den här till alla engelska studerande som vill expandera sitt vokabulär med några coola SAT ord.

Memrise

Website /Memrise iOS  /Android

Pris: Gratis

Beskrivning

Memrise liknar på vissa sätt MindSnacks—när det gäller appar för att lära sig engelska med finns här ett fokus på ord.

Men till skillnad från MindSnacks, hjälper Memrise inte att göra detta genom spel.

Istället använder den kreativa och roliga sätt för att hjälpa dig komma ihåg vad ord betyder.

För om det är just roligt, är det enklare att komma ihåg vad man lär sig.

Intressant nog är också Memrise kurser designade av användare. Så du kan se hur andra studerande av engelska lärt sig samma ord som du nu lär dig.

Det finns över tretton sidor med kurser tillgängliga på appen, från enkla som “engelska oregelbundna verb” till svårare som “A Tale of Two Cities” av Charles Dickens.

Många engelska studerande upplever att lära sig nya ord är en av de svåraste sakerna med ett språk. Amerikansk engelska använder exempelvis ett stort vokabulär.

Med Memrise kommer du ha en rolig och enkel metod för att komma ihåg ord som känns främmande för dig.

Du kan också här håll koll på vad du lärt dig. Om du glömmer bort ett ord, eller vilka ord du lärt dig, kan du bara gå tillbaka och titta.

Ett väldigt effektivt (och roligt!) sätt att lära sig engelska ord på. Jag rekommenderar det här till alla, oavsett om du är en nybörjare eller avancerad engelska studerande, som vill utöka ditt ordförråd.

Open Language

Webbsida / OpenLanguageiOS /Android

Pris: $30 / månad

Beskrivning

Open Language har olika sektioner för att lära sig engelska. Om du lärt dig ett annat språk tidigare, kanske du känner till CEFR—som står för Common European Framework of Reference for Languages, vilket är ett bra sätt att mäta hur bra du är på ett språk. Det går från A1 (Nybörjare) to C2 (Modersmålstalare).

På varje nivå hittar du olika kurser för olika syften. Det finns exempelvis företags-engelska, engelska för presentationer, engelska i vardagen och intervjufärdighet i engelska. Som du märker är Open Language väl organiserat.

Varje lektion är dessutom väldigt omfattande.

För varje lektion du tar har Open Language många övningar för att hjälpa dig stärka olika områden av den lektionens vokabulär.

Det är dialogen, vokabulären i dialogen, extra ord för den dialogen, grammatik förklaringar, övningar för att hjälpa dig överse vad du lärt dig och en interaktiv uppgift på slutet på lektionen.

Om du verkligen tycker om engelska lektioner givna på ett detaljerat sätt, är Open Language en utmärkt app för engelska studier som hjälper att täcka mycket material för alla nivåer av kunskap.

Mosalingua

Webbsida / Mosalingua EnglishAndroid (Franska – engelska)

(Företags-engelska)

Pris: $4.99 (App Store), $5.99 (Google Play)

Beskrivning

Mosalingua är ännu en app för att lära sig engelska med, och den har ett par effektiva inlärningsmetoder.

Till exempel är det ju ett faktum att det kan vara enkelt hänt att glömma bort de nya engelska ord man lärt sig.

Och även om det är normalt, kan det också upplevas frustrerande.

Mosalingua försöker lösa det här problemet genom att använda en metod som heter SRS. SRS står för Spaced Repetition Software, och i grunden är den en mjukvara som är designad för att hjälpa dig överblicka och repetera ord precis före du glömt dem. Så låt oss säga att du glömmer ett ord tre månader efter du lärt dig det. Mosalingua kommer hjälpa dig med att se över dessa ord kanske en vecka eller två före du faktiskt glömmer dem.

Mosalingua fokuserar också på de 1,500 av de viktigaste engelska orden för praktisk och vardaglig användning. Så om du precis börjat lära dig engelska, kan Mosalingua vara en jättebra engelska app att undersöka.

Allt från konversationer till så kallade flashcards designade med SRS, Mosalingua har det mesta och kan vara en bra hjälp till att du lär dig dina första 1,500 engelska ord på ett effektivt sätt.

Busuu

Busuu

Webbsida / iOS  / Android

Pris: 14,99 Euro / månad (~USD 21)

Beskrivning

Busuu skiljer sig lite från de övriga apparna. Många av de appar vi nämnt används i huvudsak för personligt bruk. De flesta lektioner går du igenom själv, med andra ord. Med Busuu kan du prata med engelska modersmålstalare för att öva på din engelska — vilket förstås är jättebra träning.

Varje lektion har viktig vokabulär, en lektion i dialog, en skrivövning, en inspelningsövning (där du alltså kan öva på att prata engelska), en lektion i översikt av vad du lärt dig, och förstås, delen där du övar engelska med med engelska modersmålstalare.

Med alla dessa delar kan du alltså öva på att läsa, skriva, prata och lyssna, vilket ju är ett väldigt balanserat förhållningssätt.

Om du gillar att prata med människor, och vill förbättra din talade engelska, kan Busuu vara en perfekt engelska app till dig.

Duolingo

WebbsidaDuolingoiOS /Android

Pris: Gratis

Beskrivning

Med Duolingo kan du lära dig engelska utifrån många andra språk – franska, portugisiska, ryska, italienska, holländska, spanska och många andra språk i framtiden.

Duolingo är designat för att hjälpa dig att lära dig snabbt. Det betyder att om du helt ny på engelska kan du genom att använda Duolingo omkring tjugo minuter per dag, börja prata engelska med enkla ord, läsa en hel del engelska artiklar och lyssna på några grundläggande engelska fraser på ingen tid alls. Denna app är effektiv, med andra ord.

Under varje lektion lär Duolingo dig sju nya ord baserat på ett ämne – som utbildning, skola, vetenskap och adjektiv.  Det finns övningar du måste göra under varje lektion. Du kan exempelvis behöva matcha ord med bilder, du kan behöva översätta en engelsk fras till ditt egna språk och du kan behöva repetera en engelsk fras.

Problemet med att glömma ord är återkommande – Duolingo är riktigt smart då den efter ett tag, ungefär en vecka efter du lärt dig något nytt, kommer designa en övning för att hjälpa dig att komma ihåg ord du hade svårare för. När du gjort dessa övningar ett tag, kommer det bli mycket enklare att komma ihåg.

Som du kan se i denna lilla engelska app kan du med bara tio till tjugo minuter per dag klara av alla lektioner hos Duolingo på runt tre månader. Mycket mindre stressigt än att spendera stora mängder tid och energi på att lära sig ett främmande språk på kortare tid.

En av de bästa engelska apparna idag – högt rekommenderad för studerande i engelska.

Avslutande tankar kring appar att lära sig engelska med

Som du kan se, finns det många sätt att lära sig engelska på – det behöver inte alltid vara att memorera vokabulär  (det smärtsamma sättet), göra massor av övningar i grammatik och läsa svåra böcker.

Om du letar efter ett annat sätt att lära dig engelska som är effektivt men också roligt – rekommenderar jag verkligen dessa coola engelska appar. Varje enskild app är designad för olika människor, och varje app har sin egna styrka. Så beroende på vad du behöver, kan du testa dessa appar för att lära sig engelska med– jag hoppas du ska finna dem användbara.

Jag önskar dig lycka till med att lära dig engelska!

Enter your e-mail address to get your free PDF!

We hate SPAM and promise to keep your email address safe

Close