lara-engelska-pa-internet-gratis

Lära engelska på internet gratis (bokstavligen) : 9 fantastiska resurser

Vill du ha din kaka och äta den också?

Det är så engelsktalande säger, “have all the good stuff, all at once.”

Tyvärr fungerar det inte så med kaka. När du väl ätit kakan, har du den ju inte längre. Du behöver då gå ut och köpa mer, eller acceptera ditt sötsug.

Men vi är inte här för att prata om kaka.

Vi är här för att prata om hur du kan lära dig engelska. Och göra det gratis. Och dessutom göra det så det passar ditt egna schema.

De nio otroliga engelska kurserna i den här artikeln kan inleda din resa i engelska språket. De erbjuder samma kvalitet som de som förekommer i ett klassrum för engelska lärande, gratis på internet.

Det finns alternativ för alla nivåer och inlärningsmål, inklusive några möjligheter att förtjäna ett engelskt certifikat till ditt cv.

Du kan få ha din (metaforiska) kaka och äta den också.

Fråga dig själv:  Är en engelska kurs på internet rätt för dig?

Lärande på internet har många unika fördelar för många olika typer av engelska studerande. Ställ dig själv dessa frågor för att se om du bör överväga att skriva upp dig på en internetbaserad kurs:

  • Har du ett stressigt schema? Om så är fallet, kan språkinlärning på internet vara perfekt för dig. Internet kurser använder ofta en lektionsplan som du själv tillåts sätta, vilket betyder att du klarar av uppgifterna i din egna takt. Dessutom behöver du inte dyka upp på kurser vid en specifik tid varje vecka. Vanligtvis spelas föreläsningarna in på video så du kan titta när du vill.
  • Tröttnar du snabbt på traditionella inlärningsmaterial? Kurser på internet löser detta problem. De erbjuder generellt sett en mängd olika inlärningsverktyg, som video- och ljudbaserade lektioner, flashcards, pedagogiska spel, et.c.

Återigen, du kan få tillgång till dessa när du vill, vilket förstås skiljer sig från ett klassrum som inte kan innebära den här typen av tillgång på information och inlärningsmaterial under dygnets alla timmar.

  • Vet du vilka dina styrkor och svagheter är på engelska? Kurserna vi ska täcka fokuserar specifikt på de studiemål som innefattar lyssna, skriva, läsa, ordförråd, grammatik och förståelse. Så om du redan vet vilka aspekter av engelskan du behöver fokusera på, kan du hitta något som fungerar.

Självklart kan många av dessa kurser också fokusera på mer generella engelska inlärningsmål. Så om du bara vill avancera till nästa nivå, kan du lära dig engelska på internet gratis, också.

När du väl fått vanan att studera på internet och känner att du gör framsteg på engelska, kommer det vara enklare och enklare att göra tid för internetbaserade lektioner varje dag. Du kanske till och med upptäcker att du verkligen fastnat för engelska lärande på internet och vill gå vidare från enbart dessa gratis klasser.

lara-engelska-pa-internet-gratis

Om så är fallet, är det första verktyget att titta in FluentU. Denna innovativa plattform kommer ta dig bortom ditt initiala engelska lärande på internet till en värld av autentiskt engelska tal, ordförråd och kultur.

FluentU erbjuder engelska videos från den riktiga världen—som filmtrailers, musikvideos, inspirerande tal och mer—som har blivit förvandlade till personliga engelska lektioner. Varje video kommer med klickbara bildtexter. Bara klicka på ett ord för en kontextuell definition och ett uttal när du tittar. FluentU skapar också flashcards och övningar från vokabulären i varje video för att testa dig på vad du precis tittat på.

Det är ett härligt sätt att lära engelska på som modersmålstalande verkligen använder det, medan du samtidigt aktivt bygger din språkliga förmåga. Dessutom behöver du inte bara lära från din laptop! Ta FluentU var som helst med IOS och Android apparna!

Redo att upptäcka vilka andra bra engelska lektioner som finns tillgängliga för dig på internet?

Lär engelska på internet gratis med dessa 9 fantastiska digitala kurser

OpenLearning’s Practical English Course

lara-engelska-pa-internet-gratis

Denna OpenLearning kurs är perfekt för nybörjaren eller medel studerande i engelska som vill lära sig de viktigaste och omedelbart användbara aspekterna av engelska.

Du lär dig engelsk grammatik, men kursen är inte bara designad för att lära dig regler. Syftet är att hjälpa dig att applicera dessa grammatiska regler i verkliga livet under engelsk kommunikation. 

Du använder multimedia spel, quizzes och övningar för att memorera grammatiska koncept enkelt.

Denna kurs är delad i nio enheter och anteckningar är bekvämt nog nedladdningsbara. Du kan starta denna kurs när du vill, göra den i din egna takt och spendera tid med ett internet community på över tusen tidigare och nuvarande studerande. Du får också ett certifikat när du är klar på slutet av kursen. Hur coolt är det?

Diploma in Basic English for Business and Tourism on Alison

lara-engelska-pa-internet-gratis

Om du behöver lära dig grundläggande engelska för resor eller affärer, är den här kursen på internet med lärplattformen Alison den du behöver pröva! Före du skriver upp dig bör du kunna förstå grundläggande grammatiska koncept på engelska.

Du lär dig specifika engelska färdigheter för arbetsplatsen, såsom hur du svarar på att affärssamtal kontra ett personligt samtal på engelska. Det finns också ett fokus på ordförråd för att arbeta i en hotellreception.

Denna kurs erbjuder en internetbaserad bedömning av dina framsteg och ett certifikat vid avslutad kurs.

Det finns 12 moduler, varje uppdelad i praktiska engelska affärsrelaterade situationer. Denna kurs tar mellan sex till tio timmar att klara av.

USA Learns’ Beginning and Intermediate English Courses

lara-engelska-pa-internet-gratis

Även om det kanske inte finns många alternativ på den här sidan för avancerade engelska studerande som vill ta gratis engelska lektioner, har nybörjare och medel studerande verkligen dragit jackpot.

Den här sidan har några av de mest användbara och praktiska engelska kurserna du kan hitta gratis på internet, inklusive kurser för emigranter som förbereder sig för sin så kallade “naturalization” intervju. Alla lektioner är aktivitetsbaserade, vilket betyder att du lyssnar eller läser en berättelse före du gör en aktivitet, såsom att definiera olika ord och fraser i berättelsen.

Perfectly Spoken’s Free Intermediate English Foundation Course

lara-engelska-pa-internet-gratis

Är du en studerande på medelnivå som föredrar att lära dig engelska med videos och ljud? Den här kursen kan då vara perfekt!

Kursen har 40 video lektioner, som täcker olika ämnen. Fokus är primärt grammatik och vokabulär. Du kommer ha plockat upp 2,000 nya ord vid slutet på den här kursen. Du kommer också bli introducerad till komplexa grammatiska koncept såsom “conditionals” eller med andra ord svåra meningsstrukturer.

Planerar du att ta IELTS testet i framtiden? Den här kursen lovar faktiskt att höja ditt resultat till 5.

Studerande på medelnivå som precis passerat “nybörjare” markeringen av engelska studier bör testa den här kursen. Om du inte är säker på vilken nivå du är på, testa de första lektionerna för att se om du verkligen är långt efter. Den är gratis, trots allt!

Intermediate English Resources on ESOL Courses

lara-engelska-pa-internet-gratis

Är du trött på engelska kurser som är uppdelade i tråkiga, generiska och förutsägbara lektioner? Som tur är för dig, har ESOL Courses en mängd lektioner som är långt från vad du normalt sett förväntar dig från en traditionell engelska kurs.

Varje lektion fokuserar på ett väldigt specifikt ämne, från att äta en häslosam diet till Nelson Mandela. När du följer dessa lektioner kommer du öva på individuella engelska färdigheter, såsom att lyssna eller läsa.

Du kan dessutom hitta en miniatyrform av frågesport och aktiviteter att testa på sidan gratis.

Oxford Online English’s Free Video Lessons

Oxford Online English är en förstklassig inlärningstjänst för engelska som kostar pengar att använda. Men de har faktiskt också gratiskurser som vem som helst kan testa på deras sida!

Det finns en mängd material tillgängligt, mestadels i form av korta men bra video lektioner. Varje lektion fokuserar på ett särskilt ämne, från uttal av kontraktioner, till vanliga IELTS misstag, till att uttala märkliga engelska vokalljud.

Varje video följs också av ett manuskript, olika övningar och frågesporter.

BBC Learning English’s “Towards Advanced” Course

lara-engelska-pa-internet-gratis

Är du på gränsen till att bli en avancerade engelska studerande? Grattis! Vi vet att det inte var enkelt.

Om du har fastnat på detta ställe och inte vet hur du ska gå vidare med din kunskap i engelska, är den här kursen från BBC LearningEnglish absolut värd att testa.

Du kan välja de ämnen som är mest intressanta för dig och följa lektionerna i din egna hastighet. Det finns mängder av material här—klicka på “Open Unit Selector”och välj från 30 kurs enheter att studera. Varje enhet har också en bekväm “Vocabulary Reference” och “Grammar Reference” så du kan se de viktiga ämnena.

Lektionerna är video-baserade, så du kommer inte tröttna på att lära dig komplicerade koncept.

Elementary English Course on MOOEC

lara-engelska-pa-internet-gratis

Har du någonsin hört talas om MOOCs? Massive Open Online Courses är gratis att registrera sig på och har praktiskt taget vilket ämne du än kan föreställa dig.  De är det bästa alternativet om du vill ha flexibiliteten av en internet kurs plus strukturen av en traditionell kurs.

MOOEC.com specialiserar sig på  MOOCs på engelska och deras så kallade “Elementary English Course” är en fantastisk plats för att börja för engelska nybörjare.

Varje lektion ges på tid för att simulera en känsla av brådska och simulerar ett vanligt klassrum. Denna kurs kommer gå igenom grundläggande interaktioner som du kan uppleva på en engelsktalande plats med ett praktiskt ordförråd och enkla grammatiska lektioner.

Talkenglish.com’s English Speaking Basics Lessons

lara-engelska-pa-internet-gratis

Talkenglish.com är en väldigt populär ESL webbsida, och av en god anledning! Det finns en mängd engelska resurser tillgängliga gratis, utöver välgjorda kurser och lektioner. Vi föreslår att börja med deras “English Speaking Basics” kurs.

Det finns 90 lektioner och 900 timmar av ljudfiler att lyssna på. Varje lektion fokuserar på ett väldigt specifikt och grundläggande engelskt ämne (såsom hur du använder frasen “I feel like”).

Lektionerna är uppdelade i tre sektioner som blir svårare allt eftersom du framskrider.

 

Redo att ta din ESL resa till nästa nivå? Dessa kurser är verkligen fantastiska och du kan egentligen välja vilken aspekt av engelska du har svårast för och använda en lämplig kurs för att bli bättre på just det. Lycka till därute och ha det så trevligt när du lär dig engelska gratis på internet!


Em Casalena är en publicerad författare, frilansskribent och musikkolumnist.  De skriver om många olika saker, från musik till film till språk.

Enter your e-mail address to get your free PDF!

We hate SPAM and promise to keep your email address safe

Close