korsord-på-engelska

6 härligt utmanande korsord på engelska för de som vill lära sig språket

Det är ett unikt och roligt sätt att lära sig nya engelska ord.

10 bokstäver, som börjar med “k.”

Ger du upp?

Korsord (på engelska)!

Dessa utmanande små ordpussel är älskade av engelska modersmålstalande.

Men de är också ett bra verktyg för engelska studerande. Om du alltid letar efter ett nytt roligt och spännande sätt att lära dig engelska på, är det här inlägget för dig.

Vi utforskar vad som gör korsord så värdefulla för engelska studerande, och visar dig våra sex favoriter bland tryckta- och internetbaserade resurser för korsord på engelska.

Varför är korsord på engelska användbara för engelska studerande?

I enkla termer är korsordspussel en ordlek—så de har en enorm potential att förbättra dina vokabulära färdigheter!

Vanligtvis tar detta sin form i ett nät av rutor, en bokstav är skriven i varje ruta för att formera ord längs sidan.  Du får clues (ledtrådar) för att hjälpa dig att fylla i de korrekta orden. Till exempel, om ledtråden är “male parent” och ordet har sex bokstäver (sex rutor på pusslet), skulle svaret vara F-A-T-H-E-R.

Korsordspussel har en lång historia. De hittas ofta i nyhetstidningar, pedagogiska tidskrifter och till och med i några barnböcker.

Före vi går vidare till att rekommendera några korsord på engelska för studerande, låt oss titta på varför de är så användbara!

  • Tematiskt lärande: Många korsordspussel för nybörjare är centrerade kring ett tema. Till exempel kan temat vara djur, att alla ord i pusslet kan vara namnen på olika djur.

Tematiska pussel gör det enklare att lära sig och komma ihåg nya ord, eftersom de alla är relaterade till varandra. Det är mycket enklare att lära sig i en kontext, snarare än var för sig. Det är samma idé bakom FluentU, som lär dig nya ord med autentiska engelska videos.

Snarare än att tvinga dig själv att memorera en ordlista, lär FluentU dig nya ord med engelska filmtrailers, musikvideos, inspirerande tal och mer. De interaktiva undertexterna gör det enkelt att lära dig nya ord medan du tittar. Nästa gång du avslutar ett korsord, kolla in dessa videos på FluentU som en belöning! Eller IOS och Android apparna!

  • Förbättrar stavning: I korsordspussel, behöver varje ord bli stavat korrekt bokstav för bokstav. Om du stavar ett ord fel, kommer det påverka resten av pusslet.

Genom att göra korsord regelbundet, kommer du börja bli mer bekant med engelska stavningsmönster. Snart nog kommer du märka att du gör mindre stavningsmisstag på engelska!

  • Utökad vokabulär: Detta är förstås hela anledningen till att vi introducerar pusslen till dig! Korsordspussel är ett säkert sätt att signifikant utöka dina vokabulär.

Beroende på svårighetsgrad, finns det många ord som kan läras från korsordspussel. Även när du rör dig mot en avancerad fas av engelska lärande, kommer det fortfarande vara användbart att försöka dig på pussel på högre nivåer—det finns många som utmanar till och med modersmålstalande!

Genom att göra korsordspussel veckovis eller till och med dagligen, kan du förbättra din vokabulär. Ta det som daglig hjärnträning!

För att maximera denna effekt kan du läsa alla nya ord du lär dig dagligen i dina korsordspussel högt! Det gör dem mer minnesvärda och du kommer därmed också få öva på ditt uttal.

6 härligt utmanade korsord på engelska i pusselform för engelska studerande

Nu är jag säker på att din nästa fråga är: så hur ska jag börja?

Det finns två typer av korsordspussel som du kan skaffa för att börja denna intressanta inlärningsprocess: fysiska korsordsböcker och digitala korsordsprogram. Ta en titt på beskrivningarna nedan och välj en, eller ett par, som du är mest bekväm med!

Penna-och-papper pussel

Det finns fortfarande många människor som föredrar fysiska böcker och att skriva på papper (Mig själv inkluderad!)

Det är också vetenskapligt bevisat att skrivande för hand signifikant förbättrar din förmåga att hålla kvar informationen du skriver ned. Det här gör memorering mer effektivt och kommer vara en stor hjälp till dina vokabulär färdigheter!

Här är några platser där du kan skaffa fysiska böcker med korsordspussel. Du kan lägga dem på ditt skrivbord, ta med dem till jobbet eller bara bära med dem i din väska när du går ut.

“Easy as Pie Crosswords”

Till att börja med kanske du vill prova på något avslappnande så du förstår hur korsordspussel funkar!

Vokabulär listan i den här boken är easy as pie.

Easy as pie är ett engelskt idiom som refererar till någonting som kan göras utan några svårigheter alls. Det finns mer än 70 pussel och det finns fler böcker i den här serien om du är hungrig på mer!

“Funster Crossword Puzzle Book for Adults”

Denna bok med korsordspussel består av simpla och korta ord, vilket gör det bekvämt och enkelt att klara av. Längs bokens gång, allteftersom du gör framsteg, ökar svårighetsgraden.

Oroa dig inte! Tillräckligt med ledtrådar kommer ges för att guida dig genom boken. Dessutom ges svaren på slutet för att titta igenom när du har klarat av pusslet (eller om du fastnat!)

Ett speciellt inslag i “Funster” pusselboken är dess stora tryck, vilket gör den behaglig att titta i. Du kan dessutom skriva ut varje bokstav prydligt i alla rutor också.

Dock finns en baksida, boken är större än de flesta och kanske inte passar i en liten väska. Du kan alltid placera den på ditt skrivbord där du studerar eller försöka med ett pussel innan du går och lägger dig.

The New York Times Monday Through Friday”

Efter du klarat av någonting enkelt, kan du vilja försöka med något lite mer utmanande. Här är en bok med New York Times korsordspussel—en av de mest kända korsordspusslen i den engelsk-talande världen!

Vokabulär listor ökar gradvis i svårighet, vilket låter dig anpassa dig till dem när du framskrider. “Fredags” pusslen är de svåraste i den här boken och kan till och med besvära modersmålstalande, så bli inte avskräckt av dem. Även om du inte kan lösa dem utan att titta efter svaren, får du en fantastisk vokabulär boost.

Dessutom är dessa pussel vanligtvis fyllda av kulturella fakta engelsktalande känner till.

Crossword Puzzle Apps

Om böcker inte är din kopp te, oroa dig inte! Det finns många appar som har korsord på engelska också.

De är extremt bekväma eftersom du kan använda dem när som helst, var som helst. Testa ett pussel under de långa bussresorna till jobbet, på din lunchrast eller precis innan du ska sova.

Här är ett intressant tips: att studera precis innan du sover hjälper dig att hålla kvar information bäst!

Korsords-appar innehåller ofta mer färg vilket gör dem mer intressanta att titta på och kan lyfta upp ditt humör. Det finns också typiska svårighetsnivåer som du kan välja bland. Några av dem är strukturerade som spel, vilket gör dig mer motiverad att göra färdigt pusslen!

CodyCross

Tillgänglig på: iOS och Android

crossword in english

CodyCross har ett tilltalande och färgglatt gränssnitt full av söta designer för att förgylla din dag!

När du först laddar ner den, kommer också en enkel instruktion för att guida dig genom appen. Du kan använda så kallade tokens (falska mynt) för att avslöja ett ord om du är osäker, så du inte behöver oroa dig så mycket om du fastnar.  Men om du använder för många tokens, behöver du köpa fler!

Det finns många teman att välja bland inklusive gratis-och betalversioner. Nya pussel läggs till varje vecka så du har allting någonting nytt att testa.

Sätt svårighetsnivån för din bekvämlighet och börja!

World’s Biggest Crossword

Tillgänglig på: iOS och Android

crossword in english

Behöver du en app som har tusentals ord att lära sig? Det är världens största korsord!

För varje ord som du får rätt, tjänar du mynt! Dessa mynt kan användas när du är fast och behöver ledtrådar för ord som är svårare.

Denna app kan vara lite mer utmanande, så ta din tid att lära dig nya ord och tänk igenom ledtrådarna de ger. En internetbaserad thesaurus som den här är alltid hjälpsam när du lär dig nya ord som har liknande betydelser.

Detta utvidgar din vokabulärs spann och du kommer till slut känna till fler ord för att beskriva en och samma sak.

Word Search Colorful

Tillgänglig på: iOS och Android

crossword in english

Den här är lite annorlunda från de andra apparna med korsordspusslen. Du kommer ges en lista på ord och behöver helt enkelt hitta och märka orden bland en hög bokstäver.

Alla pussel har teman och du lär dig definitivt ett stort antal ord från detta färgglada och lättsamma spelet.

För att få ut det mesta av denna app, skriv ner orden som du är osäker på när du försöker dig på ord sökandet. Kolla sedan efteråt ordens betydelse genom att använda en ordbok och skriv dessutom ned exempelmeningar!

Vi hoppas att du kan dra fördel av mängden lärande verktyg tillgängliga och hitta en som passar din inlärningsresa bäst.

Kom ihåg att när du försöker dig på korsord på engelska på en daglig basis, kommer din vokabulär definitivt utökas!  Försök att använda dessa nya ord när du talar. Läs dem högt ofta och du kommer upptäcka att du blir mer uttrycksfull under konversationer på nolltid.

Vi hoppas att du har kul med att testa alla engelska korsordspussel!

Enter your e-mail address to get your free PDF!

We hate SPAM and promise to keep your email address safe

Close