engelska-netflix

Hur man kan lära sig engelska med Netflix med dessa 8 filmer och serier

Du borde tvätta…

Men du ser på Netflix istället.

Du borde göra dina läxor…

Men Netflix är så mycket mer intressant.

Vi använder alla Netflix för att procrastinate (undvika hårt arbete).

Tänk om man kunde lära sig engelska med Netflix?

Är det möjligt att Netflix kan vara produktivt?

Om du försöker lära dig engelska, så ja!

Läs vidare för att upptäcka åtta fantastiska Netflix TV serier och filmer för att dra igång den roligaste engelska klassen du någonsin har haft.

Nästa gång dina vänner frågar vad du gjort i helgen, kan du säga, “Jag tittade på 30 avsnitt av en serie på Netflix” och vara stolt över det.

Varför lära sig engelska med Netflix?

Att lära sig genom metoder du finner intressanta och roliga, som att titta på Netflix, är det bästa sättet att fullfölja dina mål med språket. I ett nötskal kommer du inte ge upp halvvägs och misslyckas.

Dessutom är det mer sannolikt att komma ihåg nya ord och meningsstrukturer om de är associerade med någonting som håller din uppmärksamhet.

Att se engelska filmer och serier på Netflix är särskilt hjälpsamt eftersom Netflix har en ständig strid ström av material till dig. De adderar alltid nya engelska titlar till deras webbsida. Dessutom är det så, till skillnad från vanlig TV, att Netflix gör varje avsnitt av en tv-säsong tillgängligt omedelbart. Det betyder att med andra ord att du inte behöver vänta på avsnitt varje vecka, som det brukade fungera med tv.

De erbjuder också filmer och serier i varje genre, så det finns någonting för alla. Du kommer få tillgång till en bred vokabulär och kommer lära dig en mängd av vardagligt tal.

Dessutom erbjuder Netflix nästan alltid en rad olika undertext alternativ. Nybörjare kan sätta på undertexter på deras modersmål, medan mer avancerade studerande kan använda engelska undertexter för att förbättra stavning och läsning medan de läser.

Netflix är ett prisvärt alternativ för studerande, då de tar en liten summa för prenumeration, och chanserna är stora att du redan har en prenumeration.

8 förstklassiga serier och filmer att se på för att lära sig engelska med Netflix

Det finns så många bra Netflix titlar där ute, men jag har avgränsat till en lista på åtta gripande filmer och TV serier som du kan börja med. Alla rekommendationer är en Netflix Original, vilket betyder att den är tillgänglig på Netflix i de flesta länder i världen. 

Vill du försäkra dig om att de videos du ser på är perfekt för engelska lärande? FluentU är en unik sida för språkstuderande. Precis som på Netflix, får du autentiska engelska videos—som filmtrailers, tv klipp, inspirerande tal och mer—men FluentU förvandlar dem till personliga språklektioner. IOS och Android appar finns också!

Varje video kommer med interaktiva bildtexter, flashcards, övningar, hela skriftliga återgivningar och mer så du kan aktivt lära dig engelska medan du tittar. Dessa videos är bekvämt organiserade kring genre och inlärningsnivå. Det är det roligaste sättet (men effektivt) att lära sig på.

Tv Serier

“Stranger Things”

engelska-netflix

“Stranger Things” är sci-fi serie som började under 2016 där Winona Ryder och David Harbour har huvudroller tillsammans med ett par talangfulla unga skådespelare.

Serien äger rum under 1980-talet i Hawkins, Indiana. Hawkins är en liten amerikansk stad som ligger bredvid en hemlig statlig anläggning, där staten har utfört märkliga och farliga experiment. En stor del av berättelsen fokuserar på de lokala tonåringarna som måste undersöka den otroliga sanningen om deras vän Will som har försvunnit.

Du kommer flyga igenom varje avsnitt fullt av nya mysterier, spänning och färgstarka karaktärer. Scenerna sjuder av dramatik och det finns tillräckligt med skrämmande inslag för att du ska hoppa högt.

Jag rekommenderar den här serien för de som gillar science fiction, skräck och mysticism. De som antingen växte upp under 1980-talet eller älskar 80-talets kultur kommer också tycka det är kul med kläderna, musiken och rekvisitan i avsnitten.

När det kommer till engelska studerande kan du plocka upp mycket vokabulär som har att göra med just science fiction, utbildning och mer. Du kommer också lära dig massa slang, som tonåringarna använder mycket i serien.

“The Crown”

engelska-netflix

Sedan dess debut 2016 har “The Crown” snabbt blivit en populär serie och är perfekt för de som gillar drama och historia.

I serien har Claire Foy, John Lithgow och Matt Smith huvudrollerna och de ger alla utmärkta prestationer.

Den här serien följer den fängslande berättelsen om styret av Queen Elizabeth II, som börjar under 1940-talet. Tittare får se historia och kultur—inklusive mode, teknologi och sociala frågor—utvecklas parallellt med drottningen liv.

Du kommer lära dig engelsk vokabulär av alla typer, inklusive många nya historiska ord. Det här är också det perfekta valet för studerande som är intresserade av att utveckla en brittisk accent eller lära sig formell, akademisk engelska.

“A Series of Unfortunate Events”

engelska-netflix

För de som letar efter svart humor är “A Series of Unfortunate Events” perfekt. Serien baseras på en bokserie a 13 böcker a Lemony Snicket, så om du gillar serien, kan du också damma av dina läsfärdigheter genom att skaffa böckerna.

Den talangfulla Neil Patrick Harris spelar den ondskefulla greven Olaf, en galen skurk som försöker stjäla förmögenheten av tre föräldralösa barn vid namn Violet, Klaus och Sunny. Barnen är otroligt smarta och modiga och behöver hantera de mest absurda och mörka situationer.

Engelska studerande kan dra fördel av exponering inför extremt komplex vokabulär som är systematiskt definierad i serien och böckerna. Bokstavligt talat så kommer berättaren eller karaktärerna nämna ett svårt ord och sedan definiera det för sin publik.

De som älskar drama, äventyr, absurdism och svart humor kommer njuta av den här unika serien.

“Chef’s Table”

engelska-netflix

“Chef’s Table” släpptes för första gången 2015 och är varje “foodie’s” drömserie.

Varje avsnitt fokuserar på ett enskilt kulinariskt geni från något hörn i världen. Tittar får en inblick i livet och matskapelserna av dessa kända kockar.

Serien skapades av David Gelb och har varit en stor succé.

Den här serien är bra för de som gillar dokumentärer eller någonting mat-relaterat, och samtidigt alltså önskar lära sig engelska med Netflix.

“Love”

engelska-netflix

“Love” sändes i tre säsonger från 2016 till 2018 där Gillian Jacobs och Paul Rust spelade de huvudsakliga karaktärerna.

Berättelsen följer den trevliga och snälla Gus och rebellen Mickey när de navigerar genom upp-och nedgångar i deras moderna relation. Tittare får se båda deras perspektiv i denna verklighetstrogna skildring av att dejta.

Det är en bra serie för de som gillar komedier och romans. Dessutom har de realistiska karaktärerna och situationerna emottagit många positiva recensioner från kritiker.

Språkstuderande kan förvänta sig att få en lektion i nyanserna av engelska humor och ta del av en bred vokabulär.

Movies

“The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society”

engelska-netflix

“The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society” släpptes 2018 och är ett omfattande emotionellt drama. Filmen täcker romans, historia och kraften i att läsa.

Skådespelerskan Lily James spelar en författare från London som upptäcker hemligheten bakom skapandet av en litterär klubb på ön Guernsey. Berättelsen tar plats precis efter den tysk ockupationen av ön under andra världskriget.

Den här filmen är en extremt rörande period piece (fiktion som beskriver en historisk era) som kommer fånga din uppmärksamhet från början.

Studerande kommer också lyssna på en rad olika brittiska accenter. Du har till och med en möjlighet att öva på att läsa tillsammans med serien genom att köpa boken som filmen är baserad på.

“Irreplaceable You”

engelska-netflix

“Irreplaceable You”är ett så kallat Netflix Original som släpptes 2018. Filmens huvudroller har Gugu Mbatha-Raw, Michiel Huisman och Christopher Walken.

Berättelsen följer Abbie, som precis har blivit diagnostiserad med cancer. För att kunna ta hand om sin fästman, bestämmer hon sig för att välja ut en flickvän som han kan träffa när hon dör.

Det här är den ultimata komedin och dramat, med många emotionella scener blandat med lättsam komik.

Det finns många fördelar för språkstuderande att titta på filmen. För det första talar alla skådespelare och skådespelerskor tydligt och artikulerat. Dessutom gör den här filmen att du exponeras för amerikansk accent och introducerar dig till medicinsk vokabulär.

“Mercury 13”

engelska-netflix

“Mercury 13” släpptes 2018 och är en dokumentär som avslöjar den riktiga sanningen om en grupp kvinnor som blev nekade att resa i rymden 1961 på grund av sitt kön.

Filmen berör den orättvisa behandlingen av kvinnor under den här tiden och innefattar intervjuer med kvinnorna som förtjänade att få vara med på resan.

Den regisseras av Heather Walsh och David Sington och är bra för de som gillar dokumentärer, berättelser om kvinnors rättigheter och historiska skeenden.

Du kommer dessutom lära dig en mängd vokabulär om historia, rymden och flygresor.

 

Nu är det dags att skaffa lite popcorn, ta en filt och sätta på dina favoritserie eller film man kan lära sig engelska med Netflix!


Camille Turner är en erfaren frilansskribent och ESL lärare.

Enter your e-mail address to get your free PDF!

We hate SPAM and promise to keep your email address safe

Close