lära-sig-engelska-på-discord

Vem sa att Discord bara är för “gamers”? Lära sig engelska på discord är möjligt med dessa 5 servrar

Du tänker inte bara utanför “lådan”.

Du tänker som om det inte finns en låda! 

Du vet att ett strykjärn också kan användas för att grilla en smörgås. Du kan föreställa dig minst 30 användningsområden för en koppargalge. Du vet hur du ska få den billigaste flygresan medan dina vänner får betala överpris.

Du hackar din väg genom livet och du använder samma mentalitet i allting du gör, inklusive att lära dig engelska!

Så du bör definitivt känna till de unika inlärningsmöjligheterna för att lära sig engelska på Discord.

Discord är en chatt plattform för “gamers”. Kanske är detta helt nytt för dig, eller så spenderar du redan hela nätterna på Discord medan du kämpar din väg genom “Fortnite.”

Oavsett vilket, kan du förvandla denna plattform till ett beroendeframkallande verktyg för övning i engelska.

Vi vet att du har en miljon frågor surrande i huvudet, så läs vidare för att få reda på mer!

Hur kan man lära sig engelska på Discord?

Om du spelar video & dator spel, känner du förmodligen till Discord. Det är en gratis plattform för “gamers” att chatta på via röst eller textmeddelanden.

“Gamers” tenderar att älska dess polerade utseende och enkla användning. Men vem säger att de är de enda som kan dra nytta av den?

Många människor bestämmer sig för att lära sig engelska på Discord, och så snart du upptäcker varför, kommer du klicka på “gå med” knappen utan någon betänketid alls. Här är några av de stora fördelarna som engelska studerande kan få med Discord:

  • En så kallad P2P möjlighet: Lever du inte nära engelska modersmålstalande? Du kan fortfarande få övning i konversation i realtid med Discord genom att chatta med både modersmålstalande och andra ESL studerande. Du har möjligheten att tala i grupp eller med enbart en annan person via röst-chatt. Det är en miljö med väldigt låg press och mycket mer njutbar än att göra hela ESL resan helt på egen hand.

Med Discord får en mängd människor en notifikation varje gång du skickar ett meddelande, och eftersom plattformen är tillgänglig var som helst (mer om det nedan), går det enkelt och snabbt för dem att svara dig.

  • Ett internationellt community vid dina fingerspetsar: Då Discord baseras på att dela och att chatta, bildar dess internationella medlemmar ett sammansvetsat community. Engelska kan vara ett internationellt språk men vokabulären och accenten vara väldigt olika i USA jämfört med England, liksom Sydafrika till Singapore. Discord kommer exponera dig för engelsktalande från hela världen så du kan utveckla din förståelse.
  • En lättillgänglig plattform: Web, Android, Windows, iOS…, Discord finns på alla operativsystem. Discord är en slags blandning mellan Skype och Telegram. Den har det bästa av alla världar och dessutom en oslagbar användarupplevelse på alla plattformar.

lara-sig-engelska-pa-discord

Om du uppskattar den här typen av autentiskt engelska lärande, bör du också titta in på FluentU. FluentU erbjuder engelska videos från den riktiga världen—som filmtrailers, musikvideos, inspirerande antal och mer—som har blivit förvandlade till språkinlärnings upplevelser. 

Varje video har inbyggd interaktiva undertexter, flashcards och övningar som kommer lära dig nya ord medan du tittar. Dessa videos är organiserade efter genre och inlärningsnivå, så det är enkelt att lära dig med innehåll som intresserar dig. Och precis som med Discord, kan du ta med FluentU var du vill med mobil appen för iOS eller för Android.

Hur du navigerar Discord som proffsen 

Discord kan vara lite klurigt för nykomlingar, så här kommer några fåtal instruktioner för att få dig att komma igång på skrivbordsversionen.

lara-sig-engelska-pa-discord

1. Meddelande funktionen: När du öppnar en Discord server, är mitten av skärmen var alla konversation visas. Du kan skriva ditt meddelande i det lilla fönstret vid botten av sidan och börja chatta.

2. Medlemslista: Till höger finns en kolumn med alla medlemmarna på servern, med deras status (online/offline), roller (moderator/medlem) och annan information.

3. Kanaler: Tänk på kanalerna som chattrum fokuserade på olika konversationsämnen. Du kan hitta dem i kolumnen till vänster med en hashtag (#) före deras namn.

lara-sig-engelska-pa-discord

4. Meddelanden: Få tillgång till dina personliga meddelanden genom att klicka på Discord ikonen på vänstra toppen, där du kan läsa “Home.”

lara-sig-engelska-pa-discord

5. Användarinställningar: Dina användarinställningar har all information om din profil: e-mail, användarnamn, app inställningar…

Vem sa att Discord bara är för “gamers”? Lära sig engelska på Discord är möjligt med dessa 5 servrar

Engelska språk studerande

lara-sig-engelska-pa-discord

Typ av server: Endast engelska

Bäst för: Nybörjare och engelska studerande som börjar upptäcka Discord

Här är vårt första förslag på servrar för de som vill lära sig engelska på Discord. Första steget är att gå till #Rules-and-info kanalen för att lära dig om vad man får och inte får göra på kanalen. Efter det, hoppa runt på de andra kanalerna för att veta vad de erbjuder.

Du kan utforska i din egna takt och blir inte överväldigad av denna server, då den är ganska simpel och rakt på sak. Vår favoritkanal är #One-line-story, där medlemmar kollektivt skriver en quirky (söt och udda) berättelse genom att bidra med en mening var.

Official Unofficial Duolingo Discord

lara-sig-engelska-pa-discord

Typ av server: Flerspråkig

Bäst för: Studerande som använder Duolingo appen, men inte nödvändigtvis

Läs noggrant instruktionerna i #Welcomes-and-rules. De erbjuder ett hjälpsamt Google Drive dokument som förklarar alla stegen att ta för att använda servern som ett proffs. Seriöst, hoppa inte över en enda rad i det här dokumentet, det är till stor hjälp.

När du skriver in “?rank English Chatroom” i #Bot-town kanalen, kommer en enbart-engelska kanal dyka upp till vänster. Gå med och skaffa vänner när du chattar med de andra ESL studerande och modersmålstalande på den här servern.

Vår favoritkanal är #Golden-Owl-Showcase, där du kan dela dina framsteg i Duolingo med de andra medlemmarna.

English

lara-sig-engelska-pa-discord

Typ av server: Enbart engelska

Bäst för: Alla nivåer av engelska studerande

Återigen bör dina första stopp vara #Rules and #Info kanalerna på den här servern. När du bekantat dig med processen, gå till #Beginner-English  för att börja chatta. Du kan också gå till #Proofreading om du skulle vilja att någon rättade din engelska eller svarade på en grammatik relaterad fråga.

Kanalerna “English Learning,” “Learning Notifications,” och “Voice Channel” är de mest lovande kanalerna i vårt tycke.

Learning English Together

lara-sig-engelska-pa-discord

Typ av server: Enbart engelska

Bäst för: Engelska studerande på alla nivåer och modersmålstalande

Så snart du loggar in, kommer du automatiskt bli taggad i #Welcome-kanalen. Identifiera din nivå genom att skriva “.iam Level” följt av “A” om du är nybörjare, “B” om du är medel och “C” om du är avancerad. En bra kanal att starta med är #English-chat, då den har ett särskilt aktivt community. Perfekt för att lära sig engelska på Discord!

Linglot

lara-sig-engelska-pa-discord

Typ av server: Flerspråkig

Bäst för: ESL studerande på alla nivåer

Faktumet att du är flytande på ett annat språk kommer väl till hands,  särskilt om du är öppen för en session i språkutbyte.

När du öppnar den här servern, kommer du finna dig själv taggad i olika kanaler.  Gå först till #Welcome och läs meddelandet där du blev taggad. Om du fyller i “.iam learning English,” har du då tillgång till den privata kanalen #English, där du kan chatta fritt.

Vi älskar också att Linglot’s diskussioner går bortom att lära dig engelska på det traditionella sättet.  “Lounge” kategorin erbjuder möjligheten att knyta an med likasinnade människor runt kreativa ämnen som konst och musik.

 

 

Vad tänker du om dessa 5 servrar för att lära sig engelska på Discord? Vad är dina tips för att lära sig engelska med Discord? Tveka inte att chatta om dessa och flera andra ämnen i en av servrarna ovan!

If you liked this post, something tells me that you'll love FluentU, the best way to learn English with real-world videos.

Experience English immersion online!

Enter your e-mail address to get your free PDF!

We hate SPAM and promise to keep your email address safe

Close