lära-sig-engelska-spel

En lista på 10 spel för de som vill lära sig engelska med internetspel

Berätta för mig om det här låter bekant.

Jag har en vän som inte kom någonstans med sin klass i engelska.

Han är fransktalande från Kanada och studerade engelska som andraspråk i skolan. Hans lektioner hjälpte honom inte att förbättra sina förmågor när det gällde att tala och lyssna. Det verkade som att det inte spelade någon roll hur många gånger han gjorde sina läxor, han kunde ändå inte bli bättre.

Efter ett tag slutade han att spendera så mycket tid med att studera engelska, och började bara spela spel på internet istället.

Många engelska studerande har haft den här erfarenheten. Det kanske du också har haft.

De goda nyheterna är att spela spel visade sig vara det bästa valet min vän kunde ha gjort för sina språkkunskaper.

Hans spelande innebar att han spenderade timmar med att använda engelska för att prata med sina medspelare och motståndare i spelet. Och vet du vad?  Han började lära sig hur man håller engelska konversationer med människor!

Efter en kort stund använde han engelska självsäkert och mer naturligt.

Detta är för att en av de bästa sätten att lära sig engelska på är att förvandla dina hobbies till en språkinlärnings upplevelse. Det gör övning i engelska till något roligt, spännande och värdefullt för dig. Det hjälper dig memorera vokabulär och öva på att prata och lyssna på engelska på ett sätt som både är kul och pedagogiskt.

I den här bloggposten ska vi hjälpa dig att starta med nio internetbaserade spel som är perfekta för engelska lärande.

Vi kommer börja med några som är särskilt utvecklade för engelska studerande. Sedan visar vi dig hur du kan öva på engelska som min vän gjorde, med flerspelarspel som modersmålstalande spelar.

Hur man kan lära sig engelska med internetspel : 10 internetbaserade övningsspel

Pedagogiska spel på internet för engelska studerande

Pedagogiska spel kan vara vad som på engelska kallas en hit or miss (antingen fantastiska eller jättedåliga). Med andra ord är de antingen jätteroliga att spela, eller väldigt tråkiga.

Det är därför vi plockat ut de bästa pedagogiska engelska spelen till dig. Spelen nedan är skapade specifikt för att hjälpa engelska studerande förbättra sina förmågor. Inte bara ger detta dig fokuserad språkövning, men de försäkrar att du övar på rätt nivå för dina färdigheter.

The Grammar of Doom

The Grammar of Doom är ett äventyrsspel där du utforskar hemligheter i ett gammalt, magiskt tempel. För att få en idé om hur spelet kan vara, föreställ dig att Indiana Jones ät lärare i din engelska klass.

Det finns totalt 10 rum i templet, och varje rum har sin egna serie av pussel som du måste lösa genom att använda engelska. För att kunna gå till nästa rum och slutligen klara av spelet, behöver du använda dina grammatik och vokabulär för att skapa engelska meningar och lösa dessa pussel.

Wordshake

Om du gillar actionfyllda spel som innebär att arbeta mot klockan, är Wordshake rätt spel för dig.

Det här spelet ger dig 16 slumpmässiga bokstäver i alfabetet och tre minuter. Under den tiden ska du komma på så många engelska ord du kan baserat på de bokstäver du fått, och varje gång du gör ett nytt ord får du en poäng.

Bokstäverna behöver inte nudda varandra eller vara i en speciell ordning som de är i korsordspussel,  så du kan välja bokstäver i vilken ordning du vill.

Eftersom det inte finns några komplicerade regler med Wordshake, är det ett bra vokabulär-byggande spel för nybörjare liksom avancerade studenter.

FluentU

FluentU förvandlar autentiska, underhållande engelska videor till rolig övning i engelska. Du får titta på filmtrailers, musikvideos, inspirerande föreläsningar och mer, med interaktiva element för att hålla dina språkkunskaper skärpta. De har också Android och IOS appar!

Dessa videos är organiserade efter genre och inlärningsnivå, så det är enkelt att hitta någon som passar dig. Medan du tittar kan du klicka på undertexterna för en omedelbar definition och modersmålstalande uttal av alla ord. När du är klar och känner att du förstår videon, gör FluentU den till ett spel.

Du får flashcards och övningar med roliga visuella inslag för varje video som testar dig på vad du har tittat på. Du får poäng för varje fråga du svarar rätt på och du tjänar in mynt för varje dag i rad du har övat med FluentU.

För att göra upplevelsen mer personlig föreslår FluentU nya videos baserat på vad du redan tittat på. Det är ett jättebra sätt att öva på engelska medan du lyssnar på hur modersmålstalande använder språket—utan att det känns som att du ens studerar!

Beat the Keeper

Beat the Keeper är ett frågesports-liknande spel där du har 90 sekunder att svara på så många sportrelaterade frågar du bara kan. Temat i detta spel är fotboll, och varje gång du svarar på en fråga, skjuter din karaktär mot målet. Om du svarar korrekt på frågan, gör du mål. Om du har fel, räddar målvakten ditt skott.

Detta innebär att Beat the Keeper är bra för att bygga en sportvokabulär med, och den är är ett roligt och unikt sätt att lära sig engelska på. Och eftersom den har en enkel, medel och avancerad svårighetsgrad, passar den alla språkstuderande oavsett nivå.

ESL Crossword Puzzles

Korsordspussel är jättebra för människor som gillar en utmaning, och för engelska studerande är de ett bra sätt att testa läsförståelse och vokabulär. 

Men de korsordspussel du hittar i söndagstidningen är ofta för svåra för engelska studerande att klara av. (Många av dem är till och med förs våra för engelska modersmålstalande som inte är bra på kuriosa, eller generella kunskapsfrågor)

Lyckligtvis kan du utmana dig själv med ESL Crossword Puzzles kring ordrelaterade problem som skapats speciellt för engelska språkstuderande. 

Webbsidan är utförlig och har ett stort utbud av korsordspussel och svårighetsgrader att välja mellan, vilken gör den bra för studenter på alla nivåer. Bara välj din nivå från menyn på toppen av ESL Crossword Puzzles hemsida som länkas ovan.

Vad som är särskilt hjälpfullt är att du också kan välja från olika teman, inklusive:

Freerice

Freerice är ett annat frågesports-inriktat spel som hjälper dig förbättra dina vokabulär förmågor. Istället för att svara på ordrelaterade problem ges du ett ord från en vokabulär och skall sedan hitta dess närmaste synonym bland fyra olika ord.

Spelet börjar enkelt men med 60 nivåer totalt blir det mycket svårare ju mer du klarar av.

Det som verkligen gör Freerice annorlunda än andra internetbaserade spel för engelska övning är att företaget donerar 10 korn av ris till hungriga familjer för varje fråga du svarar rätt på. Så ju mer du spelar, desto mer hjälper du de i nöd.

Autentiska engelska spel för språkövning

Tillsammans med de pedagogiska spelen vi precis täckt kan du också använda autentiska spel som engelska modersmålstalande spelar.

Och då flera av dessa spel har flerspelar-alternativ med text och röstchatt, kan engelska konversationer med dina vänner vara enklare än någonsin.

Vi börjar med ett populärt språk-fokuserat brädspel, och går sedan vidare till tre spännande videospel som engelsktalande älskar.

Scrabble (Alfapet på svenska)

Scrabble kanske inte är ett spel specifikt designat för att lära sig engelska med, men det är ett jättebra sätt att testa din vokabulär med vänner. Scrabble var ursprungligen designat som ett brädspel, men nu kan du spela Scrabble på internet med vänner eller mot datorn.

Reglerna i Scrabble är enkla. Du tar sju ord fyrkanter och använder dem för att göra ord. Alla brickor som nuddar varandra måste forma ett riktigt engelskt ord, och du måste bygga ord från de som redan lagts ner. Varje fyrkant har en bokstav och ett nummer skrivet på sig som representerar poängen du får för att använda den bokstaven.

När du spelar på internet kan du chatta med de andra spelarna. Du kan skriva meddelanden i chattrutan till höger om Scrabble brädet.

Och kom ihåg, Scrabble kan bli väldigt utmanande mot slutet till och med för engelska modersmålstalande. Så bli inte frustrerad om du kämpar för att skapa ett ord och tvingas säga pass i en omgång. Det händer oss alla!

Call of Duty

Call of Duty serien är en av de mest populära actionspelen någonsin. Här spelar du rollen av en soldat, där du och ditt lag ska arbeta tillsammans för att besegra det andra laget.

Call of Duty spelen kommer också med en röstchatts funktion där du kan chatta, dra skämt och komma på strategier med dina lagkamrater—eller ha konversationer med någon före eller efter matchen startat. Det här är en jättebra möjlighet att öva på engelska färdigheter som du kanske inte får från ett klassrum, som exempelvis:

  • Du kan lyssna på olika engelska accenter, inklusive accenter från andra som inte heller har engelska som första språk
  • Du kan lära dig informell engelska och slang
  • Bli mer van vid engelska talare som naturligt pratar snabbt eller långsamt

League of Legends

League of Legends är ett gratis äventyrsspel där lag arbetar tillsammans för att uppnå olika mål. Spelet har en inbyggd chattfunktion, där du kan prata med människor genom att använda text. Men då en stor portion av spelet kräver kommunikation med lagkamrater, gillar många att ta extrahjälp av röstchatt program såsom Discord eller TeamSpeak för att prata med varandra.

Om dina vänner redan har en Discord kanal kan du bara fråga dem om adressen så du kan gå med där. Annars kan du skapa din egna genom att ladda ned programmet och följa enkla instruktioner och sedan ge dem en länk till ditt chattrum.

VRChat

VRChat är inte som något annat spel du spelat tidigare. Faktum är att det är mer som ett chattrum med en videospelsvärld inbyggt i det—du kan till och med hjälpa till att skapa världen!

Bara välj din karaktär och chatta med tusentals människor från hela världen genom  text eller röstchatt.  Du kommer utforska mer än 1,000 virtuella världar och prata med nya människor medan du gör det.

Ha kul och öva på din engelska

Det finns många internetbaserade spel att öva engelska med, oavsett vad dina hobbys och intressen är. Nästa gång du vill sitta ner och spela ett spel, försök göra det till en engelsk-talande aktivitet. På så vis kommer du öva på engelska utan att det känns som ett arbete.

Enter your e-mail address to get your free PDF!

We hate SPAM and promise to keep your email address safe

Close