grammatiska-ovningar

7 engelska grammatiska övningar som täcker alla avancerade områden

Use it or lose it.

Har du någonsin hört det engelska uttrycket?

Det betyder att du behöver fortsätta arbeta även om du redan bra på någonting.

Till exempel, om du slutar motionera, förlorar du alla muskler du byggt upp.

Och om du slutar använda engelska, kommer du på samma vis förlora dina språkkunskaper.

Det är därför det är så viktigt för avancerade engelska studerande att använda utmanande grammatiska övningar.  

De avancerade engelska grammatik övningarna i den här artikeln kommer hjälpa dig att lära dig komplexa nya grammatiska ämnen för att få dig att fortsätta mot att bli flytande i det engelska språket.

Inte övertygad? Låt oss förklara vidare…

Behöver avancerade studerande verkligen fortfarande grammatiska övningar?

Grammatik är stommen i varje språk. Att memorera ord och fraser kan göra att du når långt, men du kommer inte bli helt flytande om du inte förstår och kan använda engelsk grammatik. Övningar kan hjälpa med det, oavsett vilket steg i engelska lärande du befinner dig på.

Faktum är att man argumentera för att grammatiska övningar är särskilt viktiga för avancerade studerande. Att bara läsa grammatiska regler utan att faktiskt använda dem själv kommer inte hjälpa dig att komma ihåg dem.

Som du kommer se i vår lista nedan, så riktar sig avancerade övningar in sig på specifika engelska grammatiska regler. Det här hjälper dig att fokusera på de svåraste aspekterna och lära dem effektivt.

Även om du lyckats klura ut större delen av engelsk grammatik på egen hand, finns det stor chans att du kommer stöta på svårigheter när saker blir ännu mer avancerade. Att använda övningar designade för avancerade ESL studerande kan hjälpa dig att överkomma dessa svårigheter.

7 avancerade engelska grammatiska övningar för att höja din språkliga nivå

esl-lounge Advanced Grammar Exercises

grammatiska-ovningar

esl-lounge är en bra webbsida om du vill ha stor variation i de ESL resurser du kan bläddra mellan. Deras avancerade grammatiska övningar är en sådan härlig ESL resurs.

Dessa övningar täcker en mängd komplexa grammatiska områden, exempelvis svåra verb tempus, så kallat “direct speech” kontra “reported speech”, “inverterted statements” och mycket mer. Varje övning följs av grammatiska referenser där du kan läsa om ett särskilt grammatiskt koncept före du dyker in i övningarna.

Om du vill ha en verkligt grundlig resurs med övningar som täcker praktiskt taget allt som har att göra med engelsk grammatik, är det hit du ska vända dig.

FluentU

grammatiska-ovningar

Vem sa att avancerade engelska grammatiska övningar inte kunde vara kul?

FluentU har en totalt unik synvinkel på idén. Med FluentU lär du dig avancerad grammatik som modersmålstalare faktiskt använder det i verkliga livet. Det är för att FluentU lär dig med autentiska engelska videos—som filmtrailers, musikvideos, inspirerande samtal och mer—som har blivit förvandlade till personliga språklektioner.

Varje video har interaktiva bildtexter. Klicka på vilket ord som helst i bildtexten och du får en omedelbar definition och grammatisk information, som del av tal, vare sig det är formellt eller informellt, tempus (för verb), om det är plural (för substantiv), et.c. Du får också en minnesvärd bild och flera exempelmeningar. På det här sättet lär du dig essentiell engelsk grammatik medan du tittar på underhållande videos.

Men de avancerade grammatiska övningarna då? Ja, varje FluentU video kommer med rolig frågesport för att försäkra dig om att du förstod och kommer ihåg allt du lärt dig i videon. Dessa inkluderar matchande övningar, fyll-i-tomrummet och mer.

Dessa videos är organiserade efter genre och nivå så det är enkelt att hitta de avancerade övningarna som intresserar dig. Bäst av allt, du kan ta dessa övningar varsomhelst, tack vare FluentU:s app för Android eller IOS appen.

Practice Exercises by Oxford University Press

grammatiska-ovningar

Om frågesport hjälper dig memorera koncept och idéer med enkelhet, bör du testa Oxford University Press’ sida med avancerade engelska grammatiska övningar. Alla 10 övningar är i frågesport liknande form och är enkla till konceptet. Du fyller antingen i tomrum med det rätta ordet, svarar på flervals frågor eller klickar på grammatiska misstag i meningar på frågesporten.

Fokus hos dessa övningar är huvudsakligen avancerad ordning för ord, meningsstruktur och prepositioner.

Du kan ta om frågesporten om och om igen tills du är känner att du lärt dig de korrekta grammatiska formerna.

Prepositions övningar från Agenda Web

grammatiska-ovningar

Kämpar du med avancerade prepositioner på engelska? Agenda Web har samlat grammatiska övningar från hela internet som skulle vara perfekt för dig, då de mestadels fokuserar på svåra eller förvirrande prepositioner.

Bland flera andra ämnen kommer Agenda Web’s lista på avancerade engelska grammatiska övningar lära dig:

  • Vilka verb som passar ihop med vilka prepositions
  • Prepositioner som ofta missförstås
  • Sammansatta prepositions

Övningarna varierar mycket till sin utformning, så de kommer inte göra dig uttråkad. Några är flashspel, andra är frågesport, några är interaktiva lektioner. Om någonting ska få dig igenom avancerade engelska prepositioner, är det denna lista på övningar.

Advanced Exercise by St. George International

grammatiska-ovningar

Denna frågesports-baserade övningen från St. George International är designade för att du ska se exakt var du befinner dig när det gäller avancerad engelsk grammatik. Att vara självmedveten om din avancerade grammatik och vokabulär kunskap är viktigt om du planerar att ta engelska test såsom TOEFL eller IELTS. Du behöver veta vilken studerande du verkligen är,  och denna frågesport kommer hjälpa dig att bedöma det. Tänk på dem som ett par slags mentala placeringstest.

Denna övning är väldigt kort på bara 10 frågor, men är jättebra och placeringssäker accurate när det gäller din engelska grammatik kunskap.

English Grammar Quizzes by Activities for ESL Students

grammatiska-ovningar

Activities for ESL Students har så mycket innehåll som är hjälpsamt för engelska studerande på alla nivåer. Deras lista på avancerade engelska grammatiska övningar är grundlig och täcker många avancerade grammatiska och vokabulär-relaterade koncept, inklusive svåra verb tempus och ordformer, adjektivens ordning, avancerad subjekt/verb överenskommelse och mer. En annan cool sak med den här sidan är att många av övningarna bygger på historia eller kultur från den engelsk-talande världen, som amerikanska högtider eller engelska nyhetsrubriker.

Den här sidan är särskilt hjälpsam eftersom den riktar sig mot olika typer av avancerade engelska studerande. Om du precis börjat med avancerad grammatik kan det vara en bra ide att testa övningarna som beskrivs som “medium to difficult”. Om du börjar närma dig att vara flytande, hoppa till “difficult” övningarna.

Många av dessa övningar kommer med text och ljud lektioner, så du får allt du behöver när det kommer till att lära dig avancerad engelsk grammatik på en och samma plats.

The Classroom’s Grammar Exercises

grammatiska-ovningar

Det här är en bra resurs att bokmärka om du letar efter fysiska grammatiska övningar, inte bara interaktiva övningar på internet. Övningarna är väldigt flexibla och designade att testa din övergripande kunskap i avancerad grammatik.

Även om dessa övningar är menade för lärare, kan du fortfarande använda dem själv. Testa någon av dem på din arbetsrast, på gymmet eller var som helst där du mentalt kan öva på grammatik. Övningarna innehåller:

  • “Fyll i tomrummet:” Sätt samman olika meningar från en artikel eller ett blogginlägg och ta bort delar av meningen. Använd kontext ledtrådar och din tidigare vunna grammatiska kunskap för att fylla i tomrummen.
  • “Dela dina misstag:” Läs artiklar på internet och försök finna inkorrekt grammatik. Korrigera den och analysera varför den är inkorrekt.

 

Det finns så många händiga avancerade engelska grammatiska övningar där ute, helt fantastiskt! Bokmärk ett par av dessa bra resurser för att använda under dina studier eller övningar. Du kommer vara glad att du gjorde det.


Em Casalena är en publicerad författare, frilansskribent och musik kolumnist som skriver om mycket, från musik till film till språk.

Enter your e-mail address to get your free PDF!

We hate SPAM and promise to keep your email address safe

Close