engelska-tidningar

14 fantastiska tryckta och internetbaserade engelska tidskrifter studerande

Vet du vad som är sorgligt?

Faktumet att vi tror att engelska tidskrifter bara handlar om skvaller och foton på kändisar.

Men så är faktiskt inte fallet.

Ta Maya Angelou till exempel. Hon sa; “Från en tidskrift kan man få—från pärm till pärm—15 till 20 olika idéer om livet och hur det ska levas.”

Magasin mogulen Hugh Hefner sa, “Jag tycker att det är den mest professionella formen av journalism. Och jag tycker att en tidskrift är som en gammal vän.”

Tidskrifter kan utbilda dig och hjälpa dig få nya perspektiv. De kan också vara dina kompanjoner på din resa i det engelska språket. Viktigast av allt är att de fortfarande kan vara underhållande medan de gör allt detta.

Du kan redan ha upptäckt autentiska engelska tidskrifter för övning i att läsa. I den här bloggposten ska vi täcka tidskrifter som är skapade för studenter som dig själv. Dessa engelska tidskrifter för studier i språk är fulla av praktiska språktips, användbara aktiviteter och, förstås, jättebra artiklar på engelska.

Redo att vända blad?

Hur du använder engelska tidskrifter för att maximera ditt engelska lärande

  • Sätt upp dina mål: Lär du dig engelska för att studera utomlands? Eller lär du dig engelska för att expandera ditt företag? Välj engelska tidskrifter som är relevanta för dina mål. På så vis lär du dig vokabulären som har störst betydelse för dig.
  • Se över hela tidskriften först: Före du läser en artikel ska du gå till index (innehållsförteckningen). Titta efter titlar som matchar dina intressen.

Processen av att se över hjälper dig också strukturera information mer tydligt, eftersom du redan känner till huvudtemat och artiklarnas ämnen och hur de relaterar till varandra.

  • Börja med de kortaste delarna: När du valt alla relevanta artiklar, börja med den kortaste. Väldigt ofta väljer ambitiösa studenter en lång artikel om något svårt ämne, och slutar i mitten på grund av ren utmattning.

Att slutföra en artikel främjar din motivation att lära. Så börja med en artikel som du kan avsluta på ett bekvämt sätt så du inte tröttnar.

  • Ta tid på dig själv: Spela in hur mycket tid det tog att läsa en artikel. Notera också hur lång artikeln du läste var. Efter du avslutat varje pass, jämför mängden tid mellan passen för att se om du förbättrar dig.

Om din hastighet blir lägre eller inte snabb nog kan du försöka använda andra, mer effektiva läsningsrelaterade tekniker.

  • Skär ut de svåra orden och lek fyll-i-tomrummet: Det här är det bästa sättet att testa ditt minne direkt efter du läst en artikel. Gör en cirkel kring orden du fann svåra medan du läser och skär ut dem när du är klar. Försök sedan sätta tillbaka dem på rätt plats baserat på deras mening och kontext.
  • Variera din övning i läsning med FluentU: Många engelska studerande undviker övning i att läsa eftersom det kan bli mycket och lite ensamt. FluentU kan hjälpa dig applicera nya läsfärdigheter i en annan kontext, så du håller dig fokuserad.

På FluentU kan du få autentiska engelska videos som filmtrailers, Youtube klipp, inspirerande föreläsningar och mer. Varje video kommer med interaktiva bildtexter. Titta efter ord du redan sett i engelska tidskrifter . Klicka på ett ord du inte känner igen för en omedelbar definition. Som i många av tidskrifterna nedan finns det också övningar för att hjälpa dig memorera bättre.

FluentU är ett bra verktyg för att hålla dig underhållen samtidigt som du övar på din läsförmåga. Du kan till och med belöna dig själv med en FluentU video efter du avslutat en tidskriftsartikel. Du kan dessutom ta med dig denna var du än går tillsammans med dina tidskrifter tack vare FluentU:s mobila Android app. Här har de också en för IOS enheter!

  • Starta konversationer på sociala medier efter du läst: De flesta artiklar är om populära eller viktiga ämnen som är relevanta för andra människor. Efter du läst klart en artikel, kan du dela din åsikt om ämnet genom att posta en statusuppdatering på Facebook eller Twittra om det.

14 fantastiska engelska tidskrifter i tryck och på internet för engelska studerande

Tryckta tidskrifter för engelska språkstuderande

Hot English Magazine

Det här magasinet är mer direkt om att lära sig engelska. Det fokuserar på idiomer, grammatik och konversations tips.

Varje utgåva har 500 idiomer som du kan använda i ditt dagliga liv. Det ger dig också ämnen för att starta konversationer på, tillsammans med de senaste nyheterna från den engelska världen, så du inte känner dig bortkommen när du talar med modersmålstalare.

Den här tidskriften är idealisk till studenter som behöver lära sig engelska för arbetet eller examinationer, men den riktar sig också mot studenter som behöver engelska av andra anledningar. Då den börjar med grunder kring grammatik och vokabulär är det här tidskriften bra för nybörjare som behöver lära sig från början.

De praktiska tips den ger hjälper studenter att snabbt applicera sin kunskap i verkliga livet och förbättra sina färdigheter väldigt snabbt.

Just English

Det här är en tidskrift publicerad av ett malaysiskt företag. Den har två versioner: Just English Explorer är för yngre grundskolan, studenter på medelnivå, medan Just English är för tonåringar och vuxna.

Varje artikel i Just English Explorer ges en klassificering som visar vilken läsningsnivå du behöver ha nått för att förstå texten. Den här tidskriften är tänkt att användas i klassrum men kan också användas för privat bruk.

Just English Magazine täcker nyheter, personliga inblickar, sport, historiska fakta och korta berättelser. Det ger också tips för att lyckas på engelska prov. Den här versionen fokuserar mer på färdigheter och har några artiklar som uttryckligen går igenom grammatik och vokabulär.

Generellt sett är denna bra för övning i att läsa eftersom alla artiklar är graderade och du kan snabbt välja de stycken som är relevanta för dig.

Eli Language Magazines

Eli har en hel hög tidskrifter gjorda för barn och unga vuxna studenter på olika nivåer av engelska studier.

Ready for English är en tidskrift för absoluta nybörjare och har många bilder, spel och pussel för att hjälpa inlärning och göra det roligare. Teen är tidskriften med den högsta svårighetsgraden.

Varje tidskrift har korta berättelser för övning i att läsa och spel såsom att återge vokabulär med hjälp av seriestrippar. De fokuserar också på kulturella aspekter av engelskt tal, vilket är hjälpfullt för människor som precis börjar.

Scholastic Scope

Denna tidskrift av det välkända förlaget “Scholastic” är till för språkstudenter på medelnivå. Den fokuserar både på att bygga färdigheter och att öva sig i att läsa. Till skillnad från andra så har man också som ambition att förbättra läsares skrivfärdighet och deras förmåga att skapa argument i en debatt

Varje utgåva har informativa artiklar och korta fiktiva berättelser. Den använder också andra visuella hjälpmedel såsom informationsgrafik i form av tecknade serier och grafer som visar information. Tillsammans med läs materialet har de uppgifter som läsare förväntas göra efter de läst en artikel. 

Scholastic Scope erbjuder också uppsats templates (mallar som serverar som guider), vilket kan hjälpa studenter att lära sig att strukturera sina argument. De har en regelbunden column (en serie artiklar på ett särskilt ämne eller av en specifik författare som återkommer i varje utgåva) för tips på grammatik.

Let’s Find Out

Det här är en annan skolastiskt tidskrift ämnad för nybörjare och barn. Det fokuserar på att bygga från den absoluta grunden när det gäller färdigheter och det här är förstås idealiskt för studenter som precis börjat. Den innehåller olika aktiviteter för engelska lärande. Den har också enkla och korta artiklar om vetenskap och sociala studier, tillsammans med narrativa texter som kan tjäna som snabba läsövningar.

Eftersom det här är för absoluta nybörjare, använder tidskriften många bilder så att studenterna kan göra associationer mellan bilderna och orden.

Storyworks

Den här tidskriften innehåller så kallade paired texts, vilket är olika artiklar på liknande ämnen. Sådana texter hjälper läsaren att koppla samman idéer och lära sig koncept och termer som är relaterade till varandra.

Då det här också är en produkt från”Scholastic”, har den inlärningsaktiviteter och uppgifter som liknar dem i Scholastic Scope och Let’s Find Out. I varje utgåva hittar du artiklar om vetenskap, kultur, historia och debatter för studenter på nivåerna nybörjare till medel. Den innehåller också poesi, fiktion, mytologi och annan typ av litteratur.

Den här tidskriften används bäst bredvid versionen på internet, där du också hittar videor och aktivitetsblad.

S Weekly

Det här är en tidskrift som kommer ut veckovis av ett thailändskt företag. Dess målgrupp är tonåringar och studerande på medelsvår nivå. Bortsett från utbildningssektionen i tidskriften trycker den också artiklar relaterad underhållning, nyheter och coola händelser, liksom brev från läsare.

Den här tidskriften är unik för att den inkorporerar modersmålstalande material, såsom nyhetsrapporter och sångtexter. Det innehåller också grammatik och vokabulär övningar så att du omedelbart kan testa ditt lärande och stärka det du minns av innehållet.

Language Magazine

Language Magazine etablerades för ungefär 18 år sedan och har varit en trovärdig källa till nyheter och resurser för språkstudenter av alla slag. Även om den inte enbart fokuserar på engelska, är dess generella fokus på USA vilket gör den idealisk för de som studerar amerikansk engelska.

Inte bara ger den tips och tekniker för lärande, den fokuserar på kultur, vilket är en central komponent ignorerad av många andra resurser. Läsarna av den här tidskriften hålls också uppdaterade kring forskning, nyheter och internationella organisationer. Det större uppdraget för den här tidskriften är att främja idén om globalt medborgarskap. Det fokuserar också på att göra lärande relevant för människor över hela världen.

Den här tidskriften är bäst för dem som inte bara vill lära sig engelska men också vill lära sig om de kulturella och vetenskapliga aspekterna av språk.

Babel

Babel definierar sig själv som en tidskrift för språk entusiaster. Det är en internationell tidskrift om alla språk, men eftersom det trycks på engelska, är det en guldgruva för avancerade engelska studerande.

Den här tidskriften låter dig lära inte bara engelska, men också om ditt egna språk och alla andra språk i världen. Det här ger dig den unika möjligheten att knyta an innehållet till vad du redan vet.

Några regelbundna inslag finns såsom “Fråga en lingvist” och “Språk spel” och är särskilt användbara för att lära sig grammatik och vokabulär. Andra kolumner som “Språk i världen” och “Lingvistiskt lexikon” expanderar din kunskap om historien och mångfalden i språken.

Dess längsta artiklar utforskar de större effekterna av språk, kultur och politik. Den har också en sektion för bokrecensioner där du kan hitta den perfekta texten för mer intensiv övning i att läsa.

Yes

Denna engelska tidskrift skapades för vuxna studerande. Dess mål är att göra engelska lärande njutbart, inte alldagligt eller tråkigt.

Tyvärr kan inte Yes tidskrifter längre hittas på webbsidan, men du kan se exempel på tidigare utgåvor såväl som korta engelska inlärningstips på Yes Pinterest (på länken ovan).

Tidskriften har generellt sett två typer av artiklar.  Det finns “general interest” artiklar som pratar om ett intressant ämne—såsom historien kring den engelska språkdominansen i världen. Redaktörerna trycker vanligtvis artiklar om kultur, konst, historia och teknologi. Den andra typen av artiklar hjälper dig att lära dig grammatik.

Yes använder en pedagogisk metod där de trycker fotnötter för att förklara svåra stycken i en artikelFotnötter är alltså extra utrymmen med information som trycks på botten av sidan, separat från den faktiska artikeln. De erbjuder ofta extra material så att läsaren bättre kan förstå den huvudsakliga texten. Men att läsa dessa fotnötter är inte nödvändigt.

Yes översätter inga stycken till andra språk,  så det är bäst för medel till avancerade studerande. Att läsa fotnötter kan vara lite förvirrande för nybörjare.

Internet magasin för engelska språkstudenter

Unravel

Unravel är en tidskrift gjord av akademiker för allmänheten . De ämnen de generellt sett tar upp relateras till språkinlärning, historien om språk, lingvistik och hur kultur påverkar språket.

Det här är definitivt för avancerade studenter som älskar språk i allmänhet och som är intresserade av den tekniska sidan av saker. Även om de ämnen som skrivs om kan upplevas tunga, är de roliga att läsa. Som student får du djupgående kunskap om hur språket fungerar och varför vissa språk är så annorlunda.

Denna kommer kunna vara särskilt användbar för att förstå grammatiska regler och hur de utvecklas. Alla förvirrande delar kring engelska kommer förklaras på ett vackert och tydligt sätt och du kanske till och med lär dig någonting om ditt egna modersmål!

Unravel pratar också om relationen mellan olika språk, vilket kan hjälpa studenter att knyta an sitt modersmål med engelska. Till exempel pratar den här artikeln om hur engelskan påverkar Danmark.

Men det finns också korta, specifika stycken, som den här artikeln som ger generella tips för språkstudenter.

TOPICS

TOPICS är den enda tidskriften på den här listan som är fullständigt baserad på studenters bidrag. TOPICS är ett slags kollektiv av engelska språkstudenter från hela världen och till och med du kan publicera en artikel om du är duktig nog.

Det finns en “lära sig engelska” sektion där studenter pratar om sin erfarenhet av att lära sig engelska. Sektionen är vidare indelad i tre kategorier:

  • “Klassrums erfarenheter,” där människor delar insikter från formella engelska studier
  • “Utbytesstudenter,” vilket handlar om kulturellt lärande av besökare i USA
  • “Våra tankar om att lära sig engelska,” där du kommer finna hjälpfulla tips och strategier från erfarna studenter

En annan sektion kallat “Language Corner” är där du hittar resurser för att lära dig idiomer, grammatik och vokabulär.

Du kommer också träffa nya människor här och kanske finna en studentpartner som kan öva att tala och läsa engelska med dig.

English Magazine

Det här är en av de mest outtömliga läsningsresurserna tillgängliga för engelska studerande på internet.  Det här är en gratis tidskrift utvecklad av Learn English Network. Innehållet är indelat i flera kolumner.

Sektionen “Language Articles” är den mest relevanta för varje engelska studerande. Den ger tips till alla aspekter av engelska lärande såsom internet slang, de olika typerna av engelska, lärande på internet, grammatik och till och med historien av vissa ord.

“Reading Articles” erbjuder psykologiska tips och andra strategier för att göra läsning enklare. Den här sektionen är mer om hur din hjärna fungerar och hur du kan göra lärande mer effektivt. Exempelvis pratar den här artikeln om hur du kan använda din fantasi för att förbättra minnet.

Det finns många andra sektioner dedikerade till vetenskap, teknologi och till och med resande. Varje engelska studerande kommer definitivt hitta något användbart i detta internet magasin.

British Council Magazine

The British Council är en av de mest pålitliga och respekterade källorna till att lära sig engelska. Deras tidskrift är särskilt gjord för övning i att läsa. De postar artiklar om en rad olika ämnen relaterade till människans dagliga liv. De har till exempel artiklar om stranden, kalendrar, mat, vapenkontroll och så vidare.

Varje artikel innehåller en ljudberättelse, vilket kan vara väldigt hjälpfullt för uttal och att för att öva på att lyssna. Vid slutet på varje artikel kommer ett antal aktiviteter för att testa dina färdigheter. 

Tidskriften är också bra för att lära sig om nya och relevanta ämnen. De har exempelvis profiler över kända människor och de förklarar vanliga högtider som firas i engelsktalande länder. De har också artiklar om samtida debatter såsom djurrätt och klimatförändringar.

 

Tidskrifter kan hjälpa dig att träda in i den engelsktalande världen, medan du också lär dig grammatik och vokabulär. Varje student kan läsa åtminstone en av dessa engelska tidskrifter som riktar sig mot studenter för att få en bra förståelse av engelska och engelsktalande kulturer.


Dhritiman Ray är en författare av fiktion, poesi och facklitteratur. Han specialiserar sig inom ämnen som utbildning, psykologi och livsstil. För att veta mer klicka här.

Enter your e-mail address to get your free PDF!

We hate SPAM and promise to keep your email address safe

Close