engelska julhälsningar

13+ omtänksamma engelska julhälsningar för julkort och brev

Vi alla älskar att fira.

Det finns inget bättre än vänner, musik och god mat.

I den engelskspråkiga världen, är julen en av favoritanledningarna för att fira.

slutet av året, spelas julmusik överallt och juldekoration dyker upp på gatorna. Butiker börjar sälja julmat och presenter, skolor och företag tar julledigt och människor börjar förbereda sig för att bjuda över vänner och släkt.

Detta är en underbar tid att bo eller studera utomlands, men du kanske känner dig lite förvirrad av språk eller etikett under högtiden.

Även om du själv inte firar jul är det alltid trevligt att ge dina lyckönskningar som du skulle göra under vilken annan tid på året som helst. Vi har satt ihop några nyckelhälsningar på engelska som kommer hjälpa dig att sprida kärlek och glädje denna säsong.

Det är dags att få dig i partystämning och lära dig några engelska festliga fraser!

Sprid god stämning med dessa gnistrande engelska julhälsningar

Det första registrerade julkortet skickades år 1611. Men julkort blev inte populära förrän 200 år senare, när vanliga människor hade råd att skicka brev regelbundet. Nuförtiden är de inte bara en tradition men en stor kommersiell verksamhet, speciellt i England och U.S.A. De symboliserar en härlig minnessak som många människor håller kärt för sentimentala (känslomässiga) anledningar.

På senare år, har några företag börjat skicka ut Julkort till deras klienter. Dessa vänliga men opersonliga hälsningar kan vara en fin gest, speciellt om du jobbar på ett litet företag.

Många skickar julkort eller längre brev till vänner och familj, vilket vanligtvis visas upp i huset under julperioden. Om du vill överraska en engelsktalande vän finns det många olika fraser som du kan skriva i ditt julkort.

Här nedan berättar vi först om vanliga engelska hälsningar som är perfekta för nästan vilken högtid som helst, såväl som att använda i konversationer. Därefter kommer vi rekommendera några mer specifika hälsningar för olika typer av människor som du kanske skriver till. Slutligen kommer vi att visa hur du skriver ett mer formellt julbrev med exempelhälsningar på engelska.

1. Vanliga engelska julhälsningar för festliga julkort

Att skicka ett omtänksamt julkort är ett fantastiskt sätt att öva på engelska och delta i engelsktalande högtider.

Om du inte är en av dem som skickar julkort, kan de flesta av hälsningarna nedanför också användas när du pratar på engelska. Vi kommer specificera vilka som vanligtvis bara används i skrift.

engelska julhälsningar

Du kan också kolla in videor med jultema på FluentU för att lära dig hur nativa talare använder dessa hälsningar på ett naturligt sätt. FluentU erbjuder riktiga engelska videor  — såsom filmtrailers, musikvideor, inspirerande tal och mycket mer —med inbyggda interaktiva undertexter, frågespel och flashcards så att du kan lära dig nya ord medan du tittar.

Signa upp för en FluentU-provomgång för att se på videor såsom denna guide till julskämt (och mycket mer) med alla läroverktyg. Du kan ladda ner deras app via iOS eller Android.

Season’s greetings

Detta är en väldigt generell hälsning som betyder att du önskar en person god hälsa över julen. Den är ganska opersonlig, så den är perfekt att använda för någon du inte känner så bra.

Även om den är väldigt vanlig, är det mer troligt att du ser denna i skrift än att höra den.

Happy holidays

Detta är också en idealisk fras att använda till någon som du inte känner så bra. Om du inte vet om de firar jul (eller vet att de inte gör det) kan ordet “holidays” göra hälsningen mindre specifik.

Denna är väldigt vanlig att höra i alla typer av sociala situationer i slutet av året.

Merry Christmas

Detta är en annan väldigt vanlig hälsning som är specifik för julen. Du kan se den i skrift och höra den i konversationer under julsäsongen.

Merry Christmas and Happy New Year

Detta är en väldigt vanlig variation på ovanstående hälsning. Det är en standardfras som du kan hitta på julkort. En längre, mer formell version skulle kunna vara: “Wishing you a Merry Christmas and a Happy New Year” (av någon anledning är det inte särskilt troligt att du hör någon säga “Happy Holidays and Happy New Year”).

Wishing you good tidings

“Tidings” är ett arkaiskt (väldigt gammalt) engelskt ord som normalt sätt inte används i vardagen. Det betyder “nyheter” eller “information”. Om du går i kyrkan kan du ibland höra ordet i julpsalmer, vilket är varför många personer fortsätter att skriva det i julkort. Denna sortens hälsning skulle bli uppskattad av en religiös vän.

På grund av dess formella ton, lämpar sig denna bättre för julkort än i konversationer.

Wishing you peace and blessings this Christmas

Orden “peace” och “blessings” har ofta religiösa undertoner i engelska. Detta är en bra hälsning att skicka till någon som du vet är kristen.

Denna frasen är lite mer formell, så den lämpar sig bättre i skrift än i konversation.

Wishing you warmth and good cheer

“Good cheer” är ett annat sätt att säga “fun”, men används vanligtvis bara i julhälsningar. Till vardags skulle det låta lite gammaldags.

Denna fras är ett sätt att påminna någon att de finns i dina tankar, så du skulle kunna skriva detta till någon du inte träffar särskilt ofta.

2. Julhälsningar för specifika situationer

Ibland vill du kanske göra dina julkort mer personliga genom att använda mer specifika hälsningar. Nedan hittar du några förslag som du kan använda beroende på vem du skriver till.

Du kan också blanda dessa med vanliga, engelska julhälsningar!

Thinking warmly of you and your family at this time

Högtider är inte alltid roliga för alla. Om någon du känner har förlorat en närstående eller har varit med om något tråkigt, är kanske inte ett glatt kort särskilt lämpligt. En fras som denna påminner någon om att du har deras situation i åtanke.

Wishing you a well-deserved rest and a relaxing new year

Om du skriver till dina kollegor eller chef; låt dem veta att du uppskattar deras insatser på arbetsplatsen! Ditt kort uppmanar dem att njuta av ledigheten, så undvik att nämna själva jobbet!

Missing you and hope to see you in the new year

Om du inte har sett någon på länge är det alltid trevligt att använda din hälsning som ett sätt att ta upp kontakten med dem igen. Föreslå att ni ska mötas upp under det nya året för att ge dem tid att kontakta dig under helgdagarna.

Thanks for all your help this semester! I hope you get the break you deserve.

Om du studerar i ett engelskspråkigt land vill du kanske ge ett julkort till din professor. Detta är ett enkelt sätt att uttrycka tacksamhet och livar säkert upp deras dag.

The holidays begin when you arrive!

Påminn dina vänner om hur mycket du njuter av deras sällskap! Om du umgås med någon under helgdagarna, kan du överraska dem med ett kort!

There’s no greater gift than spending time with you

Om du skriver till någon du träffar regelbundet är det trevligare att skriva ett personligt meddelande. En fras som denna påminner en nära vän om att den bästa julklappen är dem själva!

3. Idéer för mer formella julkort

Julkort tenderar att vara ganska korta, så många personer väljer att skriva brev istället. Dessa brukar vara mer informella än kort, och har en mer personlig prägel. Du bör bara skicka brev till personer som du känner riktigt bra.

Brev är inte särskilt vanliga nuförtiden, så det gör dem ännu mer speciella och värdefulla för mottagaren. Du kanske också vill skriva ett brev eller mejl till engelsktalande vänner utomlands för att låta dem veta hur du mår. Att skriva brev på ett andraspråk kan vara ganska utmanande, men det är ett roligt och kreativt sätt att testa dina engelska skriftfärdigheter.

Kom ihåg att du kan blanda de vanliga engelska hälsningarna från första delen av denna lista till ditt brev.

Julkort brukar ha en glad, lättsam ton. Bry dig inte så mycket om att använda imponerande ord eller meningsstrukturer. Det behöver inte vara en uppsats!

Börja ditt brev med en säsongsbetonad hälsning. Till exempel:

“I hope this letter finds you well and you’re having a restful holiday.”

Fortsätt sedan med att berätta för din vän lite grann om dina egna julplaner.

“I’ll be spending this Christmas with my brother and his fiancée.”

Nu är det dags för en uppdatering. Reflektera över nyckeleventen av ditt år. Var har du rest? Har du börjat på ett nytt jobb eller skola? Skicka gärna med ett par foton.

Kom ihåg att berätta dina historier på ett sätt som inte låter skrytsamt eller egoistiskt. Du vill ju att din vän ska förstå att du är tacksam över dina erfarenheter.

“Everyone in my new office has been so welcoming.”

“I was lucky enough to visit Paris in March.”

Avsluta dina brev genom att skicka dina lyckönskningar för det nya året. Påminn din vän att skriva tillbaka!

“Wishing you an exciting New Year with plenty of good surprises ahead. I look forward to hearing from you.”

 

Julhälsningar är ett tydligt sätt att låta någon veta att du tänker på dem. Julen kan vara väldigt viktig för många engelsktalande, men kan vara mindre viktigt för andra. Oavsett så kommer människor alltid uppskatta att du är intresserad av deras traditioner.

Det kommer vara enkelt för dig att lära dig engelska julhälsningar om du bor i ett engelskspråkigt land eftersom du hör dem hela tiden. När du har imponerat på dina vänner med dem, kan du kanske lära dem några julhälsningar på ditt egna språk…

Enter your e-mail address to get your free PDF!

We hate SPAM and promise to keep your email address safe

Close